KNTXT maakt full line-up bekend

Simon Smetryns-12 december 2023 om 17:22- Foto:

KNTXT

Op 10 februari keert KNTXT terug naar Flanders Expo in Gent. Charlotte de Witte, 's werelds nummer 1 techno-act en oprichtster van KNTXT, had haar komst reeds bevestigd. Vandaag worden er nog vijf artiesten aan de line-up toegevoegd.

​Rijzende ster Alignment omschrijft zijn stijl als 'een reis naar de donkere hoeken van je ziel'. Zijn post-apocalyptische warehouse rave sound werd meteen opgemerkt door heel wat technogrootheden. Als een van de eerste artiesten die tekende bij het label, met zijn succesvolle Attack EP, kan deze KNTXT regular niet ontbreken op de line-up.

​Ook Nina Kraviz duikt mee de nacht in. Als producer, zangeres, songwriter en oprichter van meerdere platenlabels, is ze een vooraanstaande curator van elektronische muziek. Nina reikt breder, dieper en verder terug in haar zoektocht naar kosmische en inspirerende geluiden. Haar voortdurende streven naar diepere emotie maakt van haar sets een exclusieve beleving.

De Duitser Chris Liebing staat quasi synoniem voor techno. Hij daagt zowel zichzelf als zijn publiek voortdurend uit om nieuwe horizonten te verkennen binnen de elektronische wereld. Zijn muzikale reis omvat het robuuste en repetitieve geluid uit de jaren '90, het gestripte minimalisme aan het begin van het millennium, recentere filmische sferen en bredere alternatieve elektronica. In 2019 releaste Charlotte de Witte samen met Liebing de EP 'Liquid Slow'.

​Volgende naam op de bill: Nico Moreno. De jonge Fransman is op enkele jaren tijd opgeklommen tot een van de belangrijkste spelers in de industriële hard techno scene. Zijn innovatieve composities, gevuld met pakkende geluiden en meeslepende ritmes, weerspiegelen zijn passie voor muziek en zijn inzet om een unieke ervaring te bieden aan zijn publiek.

​Met de toevoeging van Inox Traxx is de indrukwekkende line-up van KNTXT compleet. Haar sets kunnen het beste worden omschreven met een citaat van Hard Wax: "Vlekkeloos, zeer effectief, pure techno". Haar EP's op de labels van Ben Sims (Hardgroove en Symbolism) evenals regelmatige uitnodigingen van Berghain maken van Inox Traxx een naam om in de gaten te houden!

Reguliere tickets voor KNTXT in Flanders Expo kosten €54,99 en zijn beschikbaar via go.kntxt.be/ghent. Voor de allergrootste fans zijn er Paddock tickets beschikbaar aan €139,99. Get 'em while they're hot!

Nieuwe attracties en overzichtskaart voor Halfvastenfoor Gent

Simon Smetryns-23 februari 2024 om 14:06

De Halfvastenfoor staat weer voor de deur. Bezoekers kunnen van zaterdag 2 tot en met zondag 24 maart opnieuw genieten van meer dan tachtig attracties op het Sint-Pietersplein in Gent. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties, waarvan één voor het eerst wordt opgesteld.

KLIK VOOR DOWNLOAD

Naast welgekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower, een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen, wordt zelfs voor het allereerst ooit opgesteld. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor komt te hangen, maar je hierboven al kunt bekijken.

Net zoals vorige jaren is er ook weer een prikkelarme dag en kortingsdag. Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten. Op de laatste zondag kan iedereen van een korting genieten. Tot slot zijn er op zondagen 10 en 24 maart rondleidingen met een gids die alles afweet van de geschiedenis van de foor.

Alle info over de Halfvastenfoor vind je hier.

Kom donderdag 29/2 naar Après-Ski XXL in Gent!

Simon Smetryns-22 februari 2024 om 09:15

Het is bijna tijd om je skipak uit de kast te halen en je dansmoves te laten zien, want Route du Soleil en TAGMAG komen terug met de meest epische après-ski party van het jaar!

Bereid je voor op een nacht vol onvergetelijke feestschijven in de Oude Vismijn, Gent. Met DJ's Omdat Het Kan, Nina Black, Yolotanker, Breaze, Tola OG en Hide n Seek, brengen we jou terug naar de bergen van Andorra of de Franse Alpen.

Dus zet je schrap en maak je klaar voor een apres-ski avontuur dat je niet wilt missen: donderdag 29 februari '24! Info en tickets vind je HIER.

Ontdek meer