Martin Garrix, Sam Smith, Louis Tomlinson, Joost en meer naar Sziget 2024

Simon Smetryns-12 december 2023 om 15:12

De eerste artiesten voor het Hongaarse Sziget Festival zijn bekend. Onder meer Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Four Tet, Big Thief, Fontaines D.C., Aurora en Becky Hill komen naar Boedapest. Ook de kersverse Nederlandse Songfestival vertegenwoordiger Joost staat op het affiche. Daarnaast reizen Pip Blom, Warhaus en ANOTR vanuit de Benelux naar Boedapest. Sziget vindt plaats van 7 tot en met 12 augustus 2024.

De Nederlandse dj en producer Martin Garrix is een van de headliners van het Sziget Festival. Hij komt op 10 augustus naar The Island of Freedom. De organisatie kondigt ook superster Sam Smith aan, die het publiek zal betoveren met hun soulvolle stem en spectaculaire performance. Nog meer Britse charme komt er naar Sziget in de vorm van Stormzy. De rapper uit Londen staat bekend om zijn energieke shows en met de meest veelzijdige stem in de grime-scene. Dj en producer Fred again.. sluit op dinsdag 12 augustus het festival af. Er zullen nog meer headliners worden aangekondigd voor het zesdaagse festival.

Ook de Nederlandse rapper Joost komt naar Sziget. Afgelopen maandag werd bekend dat hij volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival zal gaan en naast Zweden kan hij nu ook Boedapest in zijn agenda zetten. De Friese rapper is populair in de Benelux, maar heeft inmiddels ook een serieuze status in Duitsland en Oostenrijk - en ook in Boedapest kan hij de harten van meer dan 100 andere nationaliteiten veroveren.

Sziget is een van de grootste festivals van Europa. Wil jij erbij zijn? Check hier alle info.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

De bouw van Efteling Grand Hotel gaat vooruit

Simon Smetryns-16 februari 2024 om 11:02

Het Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in en daarmee worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar. Vanochtend werden met behulp van een grote rupskraan de eerste prefab-gevelelementen van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, welke variëren in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilo, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Van begane grond tot aan het dak wordt 5.400 m² aan prefab-gevelelementen geplaatst.

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts: “Na een langere aanloopperiode van voorbereiding ben ik blij dat we nu vooruit kunnen met de bouw. Ik ben trots dat onze bezoekers eindelijk kunnen zien hoe bijzonder het Efteling Grand Hotel gaat worden.”

Het Efteling Grand Hotel wordt in de komende maanden verdieping per verdieping vanaf de begane grond tot aan het dak als een soort puzzel in elkaar gezet. De prefab-gevelelementen komen aan op de bouwplaats inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.

Efteling Grand Hotel

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt 7 etages en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 140 hotelkamers en suites met in totaal 644 bedden. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad met spafaciliteiten, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450 m². De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2025.

Ontdek meer