Martin Garrix, Sam Smith, Louis Tomlinson, Joost en meer naar Sziget 2024

Simon Smetryns-12 december 2023 om 15:12

De eerste artiesten voor het Hongaarse Sziget Festival zijn bekend. Onder meer Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Four Tet, Big Thief, Fontaines D.C., Aurora en Becky Hill komen naar Boedapest. Ook de kersverse Nederlandse Songfestival vertegenwoordiger Joost staat op het affiche. Daarnaast reizen Pip Blom, Warhaus en ANOTR vanuit de Benelux naar Boedapest. Sziget vindt plaats van 7 tot en met 12 augustus 2024.

De Nederlandse dj en producer Martin Garrix is een van de headliners van het Sziget Festival. Hij komt op 10 augustus naar The Island of Freedom. De organisatie kondigt ook superster Sam Smith aan, die het publiek zal betoveren met hun soulvolle stem en spectaculaire performance. Nog meer Britse charme komt er naar Sziget in de vorm van Stormzy. De rapper uit Londen staat bekend om zijn energieke shows en met de meest veelzijdige stem in de grime-scene. Dj en producer Fred again.. sluit op dinsdag 12 augustus het festival af. Er zullen nog meer headliners worden aangekondigd voor het zesdaagse festival.

Ook de Nederlandse rapper Joost komt naar Sziget. Afgelopen maandag werd bekend dat hij volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival zal gaan en naast Zweden kan hij nu ook Boedapest in zijn agenda zetten. De Friese rapper is populair in de Benelux, maar heeft inmiddels ook een serieuze status in Duitsland en Oostenrijk - en ook in Boedapest kan hij de harten van meer dan 100 andere nationaliteiten veroveren.

Sziget is een van de grootste festivals van Europa. Wil jij erbij zijn? Check hier alle info.

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Steeds meer studenten trekken naar buitenland

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 01:18

Internationale studenten zijn tegenwoordig net als wereldreizigers op zoek naar avontuur, maar dan met een academisch tintje. Ze solliciteren naar meer universiteiten dan ooit tevoren, en niet alleen naar de bekende bestemmingen.

Een recent onderzoek van INTO University Partnerships onthult dat 87% van de studenten zich dit jaar bij meer instellingen heeft aangemeld. Vooral in Azië en Europa is er een opvallende toename van interesse. Deze jonge globetrotters laten zich niet alleen leiden door academische kansen, maar kijken ook naar de carrièremogelijkheden die een land biedt.

En laten we eerlijk zijn, geld speelt ook een rol. Studeren in het buitenland kan een flinke hap uit je portemonnee nemen, dus die studenten zoeken naar betaalbare opties. Wie wil er nu niet dezelfde ervaring voor minder geld, toch?

Universiteiten staan voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze nieuwe trend en studenten te helpen bij het najagen van een wereldwijde carrière.

Ontdek meer