Ed Sheeran komt met eerste kerstsingle

Karen Luiken-06 oktober 2021 om 11:15

Noem een paar bekende zangers of zangeressen op en de kans is groot dat ze vrijwel allemaal een kerstnummer hebben uitgebracht. Justin Bieber, Ariana Grande, Mariah Carey, zelfs de Jonas Brothers schreven er eentje. Maar een van de artiesten die nog ontbreekt in dit rijtje, is Ed Sheeran. Al komt daar binnenkort verandering in.

De Britse zanger heeft in een radioshow van NPO2 bekendgemaakt over twee maanden met een nieuw nummer te komen. Geen gewoon lied – zoals hij die wel vaker lanceert – maar een kerstsong. Hij maakte de single samen met zijn vriend en collega Elton John.

Het wordt een los nummer dat niet op het nieuwe album van Ed komt te staan. De reden waarom hij nu pas met een kerstliedje komt? “Ik had lange tijd het gevoel dat het niet bij me paste”, vertelt de zanger. Een paar maanden geleden veranderde hij van gedachte toen een goede vriend van hem overleed. “Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?”

Veel details over het kerstliedje zijn er nog niet, maar volgens Ed wordt het ‘fucking great’.

Joost Klein geeft concert in Brussel

Karen Luiken-21 oktober 2021 om 13:10

Onze noorderbuur Joost Klein komt volgende maand naar ons land voor een show. Het in Friesland geboren internetfenomeen – maar we kunnen hem net zo goed creatieve duizendpoot of meester entertainer noemen – geeft op zaterdag 27 november een optreden in de Ancienne Belgique in Brussel!

Joost is al jaren te vinden op het internet. Veel mensen zullen hem kennen van zijn muziek. Hij brengt al jaren nummers uit onder zijn eigen label en kwam onder meer met de platen ‘Albino', ‘Ome Robert’, ‘Meeuw’ en ‘Summervibes 2019’. Zijn videoclips maakt hij helemaal zelf.

Het podium is alles behalve nieuw voor Joost. In de zomer van 2019 – de tijd waarin we nog wél zonder restricties mochten feesten – stond hij op Pinkpop, Lowlands en Pukkelpop. Eind november is de zaal van Ancienne Belgique in Brussel aan de beurt.

Kaartjes gaan vanaf morgen (vrijdag) om 10.00 in de verkoop. Voor een ticket betaal je 23 euro.

Billie Eilish krijgt rol in ‘The Nightmare Before Christmas’

Dieter Blarinckx-21 oktober 2021 om 12:06

Groot nieuws uit Hollywood want niemand minder dan zangeres Billie Eilish zal de rol van Sally spelen in de live performances van ‘The Nightmare Before Christmas’! Dat maakten Disney en componist Danny Elfman bekend via sociale media.

Op 29 en 31 oktober kan je in Los Angeles gaan kijken naar een live performance van de iconische Disney-klassieker ‘The Nightmare Before Christmas’. Met live zang, orkest én de film, (her)ontdek je een van de meest geliefde Halloweenfilms aller tijden! Billie Eilish zal die twee avonden in de huid kruipen van hoofdpersonage Sally. Componist Danny Elfman is dolenthousiast en trots met haar te mogen samenwerken, zo klinkt het op Twitter.

Succes Billie!

Ontdek meer