Ed Sheeran komt met eerste kerstsingle

Karen Luiken-06 oktober 2021 om 11:15

Noem een paar bekende zangers of zangeressen op en de kans is groot dat ze vrijwel allemaal een kerstnummer hebben uitgebracht. Justin Bieber, Ariana Grande, Mariah Carey, zelfs de Jonas Brothers schreven er eentje. Maar een van de artiesten die nog ontbreekt in dit rijtje, is Ed Sheeran. Al komt daar binnenkort verandering in.

De Britse zanger heeft in een radioshow van NPO2 bekendgemaakt over twee maanden met een nieuw nummer te komen. Geen gewoon lied – zoals hij die wel vaker lanceert – maar een kerstsong. Hij maakte de single samen met zijn vriend en collega Elton John.

Het wordt een los nummer dat niet op het nieuwe album van Ed komt te staan. De reden waarom hij nu pas met een kerstliedje komt? “Ik had lange tijd het gevoel dat het niet bij me paste”, vertelt de zanger. Een paar maanden geleden veranderde hij van gedachte toen een goede vriend van hem overleed. “Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?”

Veel details over het kerstliedje zijn er nog niet, maar volgens Ed wordt het ‘fucking great’.

BTS is meest bekeken artiest op YouTube

Karen Luiken-15 augustus 2022 om 07:01

BTS heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De zevenkoppige band is sinds afgelopen weekend de meest bekeken artiest van YouTube.

De Koreaanse popgroep telt inmiddels meer dan 26,7 miljard views op al hun officiële YouTube-kanalen. Het gaat dan zowel om muziekvideo’s als bijvoorbeeld dansfilmpjes.

De meest bekeken video’s van BTS zijn hun muziekclips voor ‘Boy With Luv’, ‘Dynamite’ en ‘DNA’. Per stuk hebben ze ruim 1,4 miljard views.

BTS heeft met deze mijlpaal Justin Bieber van zijn troon gestoten, die tot een paar dagen geleden nog de best bekeken artiest van YouTube was. Hij staat nu op de tweede plek, gevolgd door Ed Sheeran, Bad Bunny en Taylor Swift.

Dit is de nieuwe single van Joshua Bassett

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:43

De Amerikaanse acteur en zanger Joshua Bassett heeft zijn gloednieuwe single ‘Smoke Slow’ gedropt. En de reacties zijn - om het op z’n minst te zeggen - gemixt.

Bassett werd wereldwijd bekend door zijn rol in de Disneyserie ‘High School Musical: The Musical - The Series’, maar heeft daarnaast ook al (succesvol) enkele solonummers uitgebracht. En zijn laatste nieuwe single ‘Smoke Slow’, werd zopas gedropt!

In ‘Smoke Slow’ bezingt Bassett de liefde, maar meer specifiek het pijnlijke gevoel van een eenzijdige verliefdheid op iemand waarvan je weet dat je er nooit mee samen zal zijn.

Veel van zijn fans zijn dolenthousiast over de nieuwe single, terwijl anderen het wat “saai en droog” vonden. Volgens velen is ‘Smoke Slow’ een “semi-gevoelige pianoballad met een melige tekst”.

Oordeel vooral zelf:

Ontdek meer