Nieuwe coaster Plopsaland verkozen tot beste in Europa!

Dieter Blarinckx-06 oktober 2021 om 06:59

Groot nieuws voor ons klein landje want de allernieuwste rollercoaster in Plopsaland De Panne, The Ride to Happiness by Tomorrowland, is uitgeroepen tot de beste nieuwste coaster van Europa! Dat werd bekendgemaakt door het magazine Kirmes & Park Revue.

De jury bestond uit internationale, neutrale experten. Zij gingen door alle attracties in Europa, Turkije en Rusland, maar kozen toch voor The Ride to Happiness by Tomorrowland als de béste! Op de tweede plaats staat ‘Monster’ uit Zweden en op de derde ‘Kondaa’ in Walibi Belgium.

Benieuwd? Je kan ‘m nu zelf ervaren in Plopsaland De Panne!

De grootste LEGO set ooit: de Titanic!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:31

All aboard! Want LEGO komt met een nieuw bouwpakket dat helemaal in het teken staat van de Titanic. Met zo’n lengte van 135 centimeter, en ook exact 9.090 stukjes, is deze replica van het befaamde schip ook officieel de grootste set ooit!

En ze gaan in detail, héél hard in detail! Van zelfs het ketelhuis tot de bekende eetzaal en zelfs de grote magnifieke trap die zich uitstrekt over maar liefst zes verdiepingen, deze replica laat je ieder geheim van de Titanic ontdekken!

“We hebben het wereldberoemde schip met uitzonderlijke precisie nagebouwd, op schaal 1:200. We hebben ons daarvoor gebaseerd op de originele blauwdrukken, van meer dan een eeuw oud. Door zo hard te focussen op de details hebben we een van onze meest uitdagende bouwervaringen ooit kunnen creëren”, klinkt het bij de designers van LEGO.

De set is te pre-orderen vanaf 1 november, of vanaf 8 november online te koop. Voor de ganse set betaal je zo’n 629,99 euro.

Check hieronder de zotte video:

Harry Potter Store Gent opent tijdens Halloween!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:15

Potterheads, deze is ein-de-lijk voor jullie! Na weken uitstel is het bijna zover: The Wizard Store Gent open haar deuren tijdens het weekend van Halloween. Dat maakte het team bekend via sociale media.

The Wizard Store is de eerste winkel in Gent die volledig in het teken staat van de Wizarding World van J.K. Rowling. Je kan er allerlei goodies, snacks, hebbedingetjes en props terugvinden van de 'Harry Potter'- en 'Fantastic Beasts'-franchises.

De magische opening staat dus gepland voor 30 en 31 oktober!

Ontdek meer