Sony bedankt God of War: Ragnarök-spelers met gratis DLC

Nico De Greef-09 december 2023 om 21:29

God of War Ragnarök is onlangs de kaap van 15 miljoen spelers gepasseerd en dat wordt gevierd met een gratis uitbreiding voor fans van de PlayStation-titel.

Vanaf 12 december kunnen PlayStation 4 en PlayStation 5-gebruikers een gratis update downloaden naar hun console.

De DLC, genaamd Valhalla, voegt een roguelike modus toe aan het spel waarin Kratos, samen met Mimir, afreist naar Valhalla om er deel te nemen aan allerlei trials. De modus speelt zich af na het laatste baasgevecht van het hoofdverhaal en dient als een soort epiloog. Atreus (de zoon van Kratos) is dus niet speelbaar.

Vanwege de roguelike aard van de uitbreiding is het de verwachting dat spelers regelmatig zullen sterven. Wanneer dat gebeurt, zal Kratos buiten de poorten van Valhalla ontwaken en moet hij de trials helemaal opnieuw afleggen. Elke poging moet spelers leren om zich beter aan te passen aan de diverse uitdagingen die Valhalla te bieden heeft en hen tevens "motiveren om de verschillende aspecten uit Kratos' arsenaal te leren", schrijft ontwikkelaar Santa Monica Studio in een blogpost.

Door uitdagingen te overwinnen, kunnen spelers permanente upgrades ontgrendelen die invloed kunnen hebben op Kratos, maar ook op Valhalla. Daarnaast komt de modus met vijf verschillende moeilijkheidsgraden. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer en betere beloningen de speler ontvangt.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer