Baldur's Gate 3 verkozen tot 'Game van het Jaar' op de Game Awards

Nico De Greef-08 december 2023 om 16:04

Baldur's Gate 3, van de Belgische ontwikkelaar Larian Studios, is afgelopen nacht tijdens de Game Awards uitgeroepen tot 'Game van het Jaar'. Het spel wist daarnaast ook nog 5 andere awards in de wacht te slepen. Ook Alan Wake II, een game van Remedy Entertainment, viel meermaals in de prijzen.

Afgelopen nacht in het Peacock Theater in Los Angeles vond naar jaarlijkse traditie wederom de 'Oscars van de video games' plaats. Heel wat toptitels, waaronder Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros. Wonder, streden om de felbegeerde hoofdprijs van 'Game van het Jaar', maar het was uiteindelijk Baldur's Gate 3, een spel van Belgische makelij, die met de award aan de haal ging.

"We hoopten dat we iets zouden winnen, maar dit is echt out of this world", reageert Jan Swaelens, studiohoofd van Larian, verrast op de overwinning. De studio sleepte naast de GOTY-titel maar liefst nog vijf andere awards in de wacht. Zo kreeg het ook de award voor Best Performance (Neil Newbon), Best Community Support, Best Role-Playing, Best Multiplayer en Players' Vote.

Naast Baldur's Gate 3 vielen er uiteraard nog heel wat andere games in de prijzen. Zo nam bijvoorbeeld ook Alan Wake II, een survivalhorrorgame van ontwikkelaar Remedy Entertainment, maar liefst drie awards mee naar huis, waaronder Best Narrative, Best Game Direction en Best Art Direction.

Andere noemenswaardige winnaars waren Cyberpunk 2077 (Best Ongoing Game), Armored Core VI: Fires of Rubicon (Best Action Game), The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Best Action/Adventure Game), Super Mario Bros. Wonder (Best Family Game) en Forza Motorsport (Best Innovation in Accessibility & Best Sports/Racing Game).

Een volledig lijst van de winnaars kun je hier bekijken.

Over Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 is het derde deel in de Baldur's Gate-serie en is een strategisch role-playing spel dat gebaseerd is op het populaire tabletop fantasy-rollenspel Dungeons & Dragons. In het spel verandert de speler na een parasitaire infectie langzaamaan in een monster en wordt een keuze aan de speler gepresenteerd: je verzetten tegen de corruptie, of je nieuwe mysterieuze krachten omarmen. Baldur's Gate 3 verscheen eind deze zomer op PC (Steam) en PlayStation 5, en is sinds kort ook verkrijgbaar op Xbox Series X/S.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer