Netflix verwijdert scènes uit 'Squid Game'

Karen Luiken-05 oktober 2021 om 08:04

Netflix gaat een aantal scènes uit de razend populaire serie ‘Squid Game’ verwijderen. Het gaat om beelden waarin telefoonnummers worden getoond die in real life echt blijken te bestaan. Dat meldt The Independent.

Een paar dagen geleden werd er massaal bericht over een Koreaanse man die duizenden telefoontjes ontving nadat zijn nummer in ‘Squid Game’ was verschenen. Dat gebeurde in de eerste aflevering van de reeks, waarin een visitekaartje werd getoond met daarop een achtcijferig nummer. De man beweerde dat het veelal kinderen waren die hem belde, vaak met de mededeling dat ze ook aan het spel uit de Netflix-hit mee wilden doen.

Om de privacy van de man te respecteren, zou Netflix nu stappen ondernemen. “Samen met het productiebedrijf werken we aan een oplossing voor deze kwestie”, vertelt een woordvoerder van de streamingsdienst tegen The Independent. “We bewerken waar nodig de scènes met telefoonnummers.”

‘Squid Game’ is een fictieve dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Het is een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood.

Kes Bakker met de cast van 'De Slag Om De Schelde' (nu op Netflix)

Simon Smetryns-17 oktober 2021 om 11:27

'De Slag Om De Schelde' is nu te zien op Netflix. Kes Bakker sprak de jonge cast in Antwerpen.

Had jij deze fouten opgemerkt in 'Squid Game'?

Nico De Greef-16 oktober 2021 om 12:36

Squid Game mag dan wel de meest bejubelde en bekeken Netflix-serie aller tijden zijn, toch is de nagenoeg perfecte reeks niet zonder enkele foutjes. Dit dankzij het indrukwekkende speurwerk van enkele oplettende kijkers. Had jij ze opgemerkt? Dit zijn de meest opvallende fouten in de serie:

1. Spelers met verkeerde nummers

In Squid Game strijden 456 mensen tegen elkaar om kans te maken op een gigantische geldprijs. Om alle deelnemers van elkaar te onderscheiden krijgen ze allemaal een uniek nummer toegewezen. Zo heeft hoofdrolspeler Gi-Hun bijvoorbeeld het nummer 456. Een aandachtige kijker heeft nu ontdekt dat spelers regelmatig van nummer lijken te wisselen. In het eerste spel, Red Light, Green Light, is in een scène een oude man op de achtergrond te zien met nummer 088. Maar later op het eliminatiescherm lijkt nummer 088 plots een jonge vrouw te zijn.

2. Het genderswappen gaat door

Hetzelfde fenomeen speelt zich ook af tijdens het tweede spel. In een scène is te zien hoe een vrouw met het nummer 061 wordt geëlimineerd nadat ze het spel verliest. Op het beeldscherm zien we echter een heel andere speler met het nummer 061. Dit geldt ook voor nummers 321 en 331.

3. Spellingsfouten

Hoewel Squid Game van Koreaanse makelij is, wordt er af en toe Engels gesproken en geschreven in de serie. Wanneer politieagent Joon-ho op zoek gaat naar geheime documenten met informatie over de spelen, stuit hij op een formulier met een grote spellingsfout. Op het papier staat in grote rode letters "TOP SCRERT" in plaats van "TOP SECRET".

4. Een speler is 124 jaar oud

In het spel waarbij de deelnemers over glasplaten moeten lopen, vertelt speler 013 dat hij jarenlang in een glasfabriek heeft gewerkt. Hierdoor kan hij zien welke platen veilig zijn en welke niet. Wanneer de game-regisseur het dossier van nummer 013 opzoekt, is te zien dat hij is 1897 is geboren en dus maar liefst 124 jaar oud is. Wederom een typfoutje die de makers van de serie over het hoofd hebben gezien.

5. De vorm van de paraplu

In aflevering 3 moeten de deelnemers een vorm uit een koekje weten te halen zonder dat de vorm breekt. Aan het begin van het spel krijgen de deelnemers keuze uit vier afbeeldingen die op een muur staan afgebeeld. Onder de afbeeldingen is ook een paraplu die op magische wijze van vorm lijkt te veranderen.

Ontdek meer