Er komt geen derde seizoen van fantasyserie 'Shadow and Bone'

Nico De Greef-16 november 2023 om 15:59

Na twee seizoenen trekt Netflix de stekker uit fantasyserie 'Shadow and Bone'.

Shadows and Bone, één van de populairste fantasyseries die momenteel te streamen is op Netflix, stopt ermee. Dat heeft Netflix vandaag aangekondigd. De reeks, waarvan tot op heden 2 seizoenen werden gemaakt, komt daarmee tot een abrupt einde. Verschillende verhaallijnen eindigden namelijk met een cliffhanger.

Het eerste seizoen van 'Shadow and Bone' verscheen in 2021 en eerder dit jaar zagen we het tweede seizoen in première gaan. Beide seizoenen scoorden over het algemeen erg positief. Het eerste seizoen haalde zo zelfs een indrukwekkende 89% op reviewsite Rotten Tomatoes.

Volgens Netflix heeft het stopzetten van de serie te maken met de impact van de stakingen in Hollywood. Door de stakingen kwamen producties maar liefst 7 maanden tot stilstand en dat heeft heel wat productieschema's flink overhoop gegooid. Daarnaast zouden de kijkcijfers van het tweede seizoen volgens Deadline een heel stuk lager hebben gelegen. Het ligt dus niet zozeer aan één enkele oorzaak, maar een ongelukkige samenval van meerdere factoren.

Niet alleen fans zijn diep teleurgesteld dat hun favoriete serie onverwacht wordt stopgezet, maar ook auteur Leigh Bardugo, schrijfster van de Grishaverse-boeken waarop de reeks is gebaseerd, reageert erg bedroeft op sociale media.

“Dit nieuws raakt me hard en ik ben heel erg teleurgesteld, maar ik probeer me ook op het positieve te richten: de meeste auteurs zien hun werk nooit vertaald naar televisie of film. De paar gelukkigen die wel deze kans krijgen, hebben er achteraf vaak spijt van. Gelukkig kan ik er wel met trots en vreugde op terugkijken. Ik ben dan ook de scriptschrijvers ontzettend dankbaar, maar ook de getalenteerde cast en crew, en natuurlijk vooral de fans. Magie is niet echt, maar jullie laten zien dat het wél echt kan worden.”

Ook de spin-off over de boekenserie Six of Crows van Leigh Bardugo, waar al aan gewerkt werd, gaat niet langer door.

Netflix lost trailer van eerste Spaanse sportdocu 'LALIGA: All Access'

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 14:02

Netflix heeft de officiële teaser trailer vrijgegeven van 'LALIGA: All Access', over de bekende Spaanse voetbalcompetitie. De serie, meteen ook de allereerste Spaanse sportdocumentaire, is vanaf 19 juli beschikbaar.

LALIGA gaat niet alleen over voetbal; het gaat over passie, het gaat over spanning. LALIGA wordt beslist op het veld, maar ook daarbuiten: in de kleedkamer, op de tribunes, in de buitenwijken van het stadion, op de wedstrijddag. “We volgen de ontwikkelingen van revelatie Girona maar zien ook van dichtbij hoe de carrières van spelers zoals Rakitic bij Sevilla, Mata bij Getafe en Muniaín bij Athletic Bilbao dit seizoen eindigden. En we zien van dichtbij hoe spelers en fans de grote derby's van het land beleven, en natuurlijk ook El Clásico.”

De uitvoerend producent van de docuserie, Alex Martínez Roig, prijst het project als een primeur voor een van 's werelds grootste voetbalcompetities en benadrukt het belang van het menselijk maken van atleten. De serie belooft de diversiteit en kracht van LALIGA te laten zien, samen met de band tussen fans en clubs, en de persoonlijke uitdagingen van spelers en coaches.

De documentairereeks richt zich op de LALIGA-competitie van 2023-2024, een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Unieke clubs strijden het hele seizoen met hun sterke en zwakke punten. Met onbeperkte toegang achter de schermen en persoonlijke verhalen, belooft 'LALIGA: All Access' een must-watch te worden voor fans van een van de meest gevolgde competities ter wereld.

'Belgium's Next Top Model' komt terug met deze gastjuryleden

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 09:40

Vanaf juli 2024 gaat op Streamz opnieuw op zoek naar 'Belgium's Next Top Model'. Vorig jaar werd Gilles door de kijkers en jury gekroond, maar nu is het de beurt aan een nieuwe lichting van aspirerende modellen om hun stempel te drukken op de catwalk. Zij zullen het beste van zichzelf laten zien en hun comfortzone ver achter zich laten.

Een deskundige jury, bestaande uit topmodel Hannelore Knuts, designer Inge Onsea van Essentiel Antwerp, stylist Tom Eerebout en Tom Van Dorpe van NOAH Mgmt, staat klaar om de modellen te begeleiden gedurende tien afleveringen. Maar dat doen ze niet alleen, er staat een resem van experts en gastjuryleden klaar.

Fans van het vorige seizoen zullen Julius Poole herkennen, de creatief directeur en casting director uit New York, die opnieuw zijn kennis met de modellen deelt. Ook Elodie Ouedraogo, olympisch atlete en ontwerper, sluit zich voor een aflevering aan bij de jury. Nieuwe gezichten zijn onder meer Olga Leyers en Giancarlo Angeletti, bekend van Vier Antwerp. De modellen zullen alles uit de kast moeten halen om de juryleden te imponeren en hun plekje in de finale veilig te stellen.

De winnaar ontvangt niet alleen de eer en de titel 'Belgium's Next Top Model 2024', maar ook een covershoot voor L'Officiel en een modellencontract bij NOAH mgmt.

Ontdek meer