Er komt geen derde seizoen van fantasyserie 'Shadow and Bone'

Nico De Greef-16 november 2023 om 15:59

Na twee seizoenen trekt Netflix de stekker uit fantasyserie 'Shadow and Bone'.

Shadows and Bone, één van de populairste fantasyseries die momenteel te streamen is op Netflix, stopt ermee. Dat heeft Netflix vandaag aangekondigd. De reeks, waarvan tot op heden 2 seizoenen werden gemaakt, komt daarmee tot een abrupt einde. Verschillende verhaallijnen eindigden namelijk met een cliffhanger.

Het eerste seizoen van 'Shadow and Bone' verscheen in 2021 en eerder dit jaar zagen we het tweede seizoen in première gaan. Beide seizoenen scoorden over het algemeen erg positief. Het eerste seizoen haalde zo zelfs een indrukwekkende 89% op reviewsite Rotten Tomatoes.

Volgens Netflix heeft het stopzetten van de serie te maken met de impact van de stakingen in Hollywood. Door de stakingen kwamen producties maar liefst 7 maanden tot stilstand en dat heeft heel wat productieschema's flink overhoop gegooid. Daarnaast zouden de kijkcijfers van het tweede seizoen volgens Deadline een heel stuk lager hebben gelegen. Het ligt dus niet zozeer aan één enkele oorzaak, maar een ongelukkige samenval van meerdere factoren.

Niet alleen fans zijn diep teleurgesteld dat hun favoriete serie onverwacht wordt stopgezet, maar ook auteur Leigh Bardugo, schrijfster van de Grishaverse-boeken waarop de reeks is gebaseerd, reageert erg bedroeft op sociale media.

“Dit nieuws raakt me hard en ik ben heel erg teleurgesteld, maar ik probeer me ook op het positieve te richten: de meeste auteurs zien hun werk nooit vertaald naar televisie of film. De paar gelukkigen die wel deze kans krijgen, hebben er achteraf vaak spijt van. Gelukkig kan ik er wel met trots en vreugde op terugkijken. Ik ben dan ook de scriptschrijvers ontzettend dankbaar, maar ook de getalenteerde cast en crew, en natuurlijk vooral de fans. Magie is niet echt, maar jullie laten zien dat het wél echt kan worden.”

Ook de spin-off over de boekenserie Six of Crows van Leigh Bardugo, waar al aan gewerkt werd, gaat niet langer door.

Opnames tweede seizoen 'The Last of Us' starten in februari

Karen Luiken-02 december 2023 om 17:03

Het aftellen naar het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ kan officieel beginnen nu we eindelijk weten wanneer de opnames van start gaan. Variety meldt dat de camera’s in februari beginnen met draaien.

Televisiezender HBO bevestigde volgens Amerikaanse media eerder al dat de opnames begin 2024 zouden starten, maar een precieze datum ontbrak nog. Daar is met dit nieuws verandering in gekomen.

Toch geeft dat nog geen zekerheid over wanneer het tweede seizoen in première gaat. Hoofdrolspeelster Bella Ramsey zei begin dit jaar dat fans in ieder geval tot eind 2024 moeten wachten, maar dat was nog voor de grote Hollywood-staking waarbij heel veel schrijvers hun werk stillegden. Inmiddels wordt het tweede seizoen niet voor 2025 verwacht.

Kerstfilm 'Candy Cane Lane' met Eddie Murphy nu te zien

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:00

De datum van 1 december is aangebroken en daarmee is de feestmaand officieel van start gegaan. Hoe we dat vieren? Met een gloednieuwe kerstfilm natuurlijk! Amazon Prime heeft vandaag ‘Candy Cane Lane’ online gezet.

Het verhaal gaat over een man die als missie heeft om de jaarlijkse kersthuis decoratiewedstrijd in zijn buurt te winnen. Nadat Chrisper ongeluk een deal sluit met een ondeugende elf genaamd Pepper om zijn kansen om te winnen te vergroten, spreekt de elf een magische spreuk uit die grote schade aanricht aan de hele stad. Met het risico de feestdagen voor zijn gezin te verpesten, beginnen Chris, zijn vrouw Carol en hun drie kinderen met een race tegen de klok om Pepper's betovering te verbreken. Hiervoor moeten ze tegen slinkse magische personages vechten om Kerstmis voor iedereen te redden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Murphy, Jillian Bell en Tracee Ellis Ross.

Ontdek meer