Netflix onthult game gebaseerd op 'The Dragon Prince'-serie

Nico De Greef-12 november 2023 om 15:43

Netflix kondigt The Dragon Prince: Xadia aan, een nieuwe coop game gebaseerd op de succesvolle animatieserie 'The Dragon Prince'. Het spel moet vanaf volgend jaar te spelen zijn via de mobiele app van Netflix en verschijnt ook op PC.

Na eerder al een handvol video-spelletjes te hebben uitgebracht die allemaal zijn gebaseerd op eigen originele reeksen zoals 'Stranger Things', 'The Queen's Gambit' en 'Too Hot To Handle', komt Netflix nu ook met een game gebaseerd op één van hun meest succesvolle originele animatieseries: 'The Dragon Prince'.

De game in kwestie, The Dragon Prince: Xadia, wordt door Netflix omschreven als een coöperatieve hack 'n slash actie-rpg en laat spelers in de rol kruipen van hun favoriete karakters uit de serie terwijl ze de wereld van Xadia verkennen en het opnemen tegen iconische slechterikken uit de 'Dragon Prince'-franchise.

Gameplaygewijs heeft het spel veel weg van een Diablo-spel, waarbij melee-wapens en magie de voornaamste methoden zijn om vijanden te verslaan. De game bevat daarnaast uitgebreide online coop features die spelers het makkelijker dan ooit moet maken om samen te spelen.

The Dragon Prince: Xadia wordt ontwikkeld door Netflix in samenwerking met Wonderstorm (het productiebedrijf achter de animatieserie) en moet ergens in de loop van 2024 beschikbaar komen op de mobiele app van Netflix en PC.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer van de game:

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer