Geen zin in een saaie winter? Check de Winterloods!

Karen Luiken-09 november 2023 om 07:54- Foto:

Photo by Alina Belogolova on Unsplash

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Je hebt zin in feestjes, maar het festivalseizoen is officieel achter de rug. Dus wat nu? In de buurt van Gent is een plek waar je ondanks de regen, sneeuw, harde wind en andere verschrikkelijke weersomstandigheden nog steeds uit je plaat kunt gaan. In Merelbeke zijn de deuren van de Winterloods geopend, een plek waar je de komende maanden allerlei activiteiten kunt doen.

De Winterloods is een plek waar je niet alleen gezelligheid, warmte en wintervreugde vindt, maar ook heel veel plezier en vertier. Comedy- en muziekliefhebbers kunnen er terecht voor allerlei verschillende evenementen, waarbij je kunt denken aan een carnavalsavond, show van Han Solo, après-ski met Lindsay & Sergio of een muziekavond met Das Rock & Friends. Andere artiesten die in de komende maanden langskomen, zijn de tribute band Mother Mercury, Wim De Concinck, COSMO’S FOGER-T & Switch Corona, Dhont & the Hitman en Sam Gooris.

Een hoogtepuntje van de Winterloods is de schaatspiste, die tijdens de kerstperiode vier weken geopend zal zijn. De eerste schaatsen kunnen op vrijdag 15 december uit het vet worden gehaald. Op zondag 7 januari gaat de schaatspiste weer dicht. Andere activiteiten gaan dan nog wel door; de Winterloods is geopend tot en met zondag 28 januari.

Op zoek naar meer informatie of de kalender van de Winterloods? Check de site voor alle ins & outs!

Joost Klein officieel gediskwalificeerd

Joyce Vander Auwera-11 mei 2024 om 10:35

AVROTROS reageert op het besluit van de organisatie van het Eurovisiesongfestival om Joost Klein te diskwalificeren als 'disproportioneel'. De omroep betreurt het enorm en kondigt aan later met meer inhoudelijke informatie te komen. Ze zijn geschokt door het besluit.

De diskwalificatie volgt op een incident na de halve finale van donderdag, waarbij Klein betrokken was. Het incident wordt momenteel onderzocht door de Zweedse politie en het openbaar ministerie. Het is ondertussen wel duidelijk dat het niet ging om een fysieke confrontatie, wel een bedreiging die Klein zou geuit hebben naar een vrouwelijke productiemedewerker van het Eurovisiesongfestival.

"We willen graag duidelijk maken dat, in tegenstelling tot sommige berichten in de media en speculaties op sociale media, bij dit incident geen andere artiest of delegatielid betrokken was", aldus de European Broadcasting Union (EBU).

Als gevolg van dit voorval mocht de 26-jarige artiest gisteren niet deelnemen aan zowel de generale repetitie als de juryshow. De laatste generale repetitie vindt vanmiddag om 13.30 uur plaats.

Het is de eerste keer ooit in de geschiedenis van Eurovisie dat een land gediskwalificeerd wordt tijdens de finaleweek. De wereldwijde voting zou opengaan deze nacht, om middernacht, maar werd uitgesteld door het lopende onderzoek. Nu Joost officieel uit de contest ligt, gaat de wereldwijde voting open om 13u. Europese kijkers kunnen stemmen vanaf de finale begint.

Joost Klein treedt niet op in juryshow

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 18:55

Joost Klein is uitgesloten van de juryshow van het Eurovisiesongfestival vanwege een lopend onderzoek naar een recent incident. Nog niet op de hoogte? Hier lees je meer.

AVROTROS meldt dat de European Broadcasting Union (EBU) geen toestemming heeft gegeven voor zijn deelname vanavond (21u) in de Malmö Arena. De vakjury zal daarom het optreden van 'Europapa' uit de tweede halve finale beoordelen.

De EBU onderzoekt nog steeds het incident rond Klein, maar verdere details zijn niet bekend. Er zijn geruchten over een mogelijk geweldsincident, maar dit is niet formeel bevestigd. De EBU heeft aangegeven dat er nog steeds 'discussies' gaande zijn met AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, maar het is onduidelijk wanneer er een beslissing zal worden genomen.

Op sociale media gaat de geruchtenmolen ondertussen volop z'n gang. Zo zou Klein een klap uitgedeeld hebben aan een Israëlische journalist die spotte met de dood van zijn overleden ouders. Verder gaan er andere roddels rond, onder andere dat hij een aanvaring had met een fotografe tot ruzie met de Israëlische delegatie. Alleszins zou er sprake zijn van een fysieke confrontatie, to be continued.

Ontdek meer