Geen zin in een saaie winter? Check de Winterloods!

Karen Luiken-09 november 2023 om 07:54- Foto:

Photo by Alina Belogolova on Unsplash

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Je hebt zin in feestjes, maar het festivalseizoen is officieel achter de rug. Dus wat nu? In de buurt van Gent is een plek waar je ondanks de regen, sneeuw, harde wind en andere verschrikkelijke weersomstandigheden nog steeds uit je plaat kunt gaan. In Merelbeke zijn de deuren van de Winterloods geopend, een plek waar je de komende maanden allerlei activiteiten kunt doen.

De Winterloods is een plek waar je niet alleen gezelligheid, warmte en wintervreugde vindt, maar ook heel veel plezier en vertier. Comedy- en muziekliefhebbers kunnen er terecht voor allerlei verschillende evenementen, waarbij je kunt denken aan een carnavalsavond, show van Han Solo, après-ski met Lindsay & Sergio of een muziekavond met Das Rock & Friends. Andere artiesten die in de komende maanden langskomen, zijn de tribute band Mother Mercury, Wim De Concinck, COSMO’S FOGER-T & Switch Corona, Dhont & the Hitman en Sam Gooris.

Een hoogtepuntje van de Winterloods is de schaatspiste, die tijdens de kerstperiode vier weken geopend zal zijn. De eerste schaatsen kunnen op vrijdag 15 december uit het vet worden gehaald. Op zondag 7 januari gaat de schaatspiste weer dicht. Andere activiteiten gaan dan nog wel door; de Winterloods is geopend tot en met zondag 28 januari.

Op zoek naar meer informatie of de kalender van de Winterloods? Check de site voor alle ins & outs!

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.

Yay, de Winter Efteling is weer terug!

Karen Luiken-13 november 2023 om 12:18

Met de winter in aantocht hult het Efteling-landschap zich vanaf vandaag traditiegetrouw weer in winterse sferen. Verschillende attracties krijgen een warm jasje, er zullen duizenden lichtjes branden en de openluchtschaatsbaan keert terug. Oftewel: de Winter Efteling is er weer!

De Winter Efteling wordt alweer voor de 25ste keer georganiseerd. En net zoals ieder ander jaar, betekent dat ook dit jaar heel veel verschillende extraatjes. Want wat dacht je bijvoorbeeld van de Warme Winter Weide, waar je dagelijks terechtkunt voor een divers aanbod van entertainment en muziek? Of de bijzondere lichtgevende vlinders van Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Oud & Nieuw-feest dat op oudejaarsavond tussen 19.00 en 01.00 uur gevierd wordt.

Een ander hoogtepuntje is de schaatsbaan, die ook dit jaar weer zijn intrede maakt. Deze vind je bij de Warme Winter Weide kan door iedereen bezocht (en bereden) worden. Schaatsen kun je ter plekke huren; die hoef je dus niet zelf mee te nemen!

Natuurlijk zijn de attracties tijdens de Winter Efteling ook gewoon open en kun je nog steeds genieten van ritjes in de Baron, Joris & de Draak of de Symbolica. Meemaken? De Winter Efteling begint vandaag en is te bezoeken tot en met 4 februari. Kaartjes kun je aan de (digitale) kassa bemachtigen.