Taylor Swift wint meeste EMA's

Karen Luiken-06 november 2023 om 08:22- Foto:

Reuters

Taylor Swift heeft het wéér geflikt. De zangeres pakt voor het tweede jaar op rij de meeste awards tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards.

De winnaars van de MTV EMA’s werden gisteren bekendgemaakt. Dat gebeurde anders dan gewoonlijk. Normaal gesproken worden de awards tijdens een grote show met allerlei optredens uitgereikt, maar vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas besloot MTV dit jaar een streep door die plannen te zetten. De winnaars stonden dit keer dus niet op het podium, maar in een lijst op het wereldwijde web.

Bovenaan die lijst prijkt de naam van Taylor Swift, die maar liefst drie prijzen in ontvangst mocht nemen. Ze won in de categorieën beste artiest, beste liveoptreden en beste video. Andere prijswinnaars waren onder anderen Nicki Minaj (beste hiphop), Billie Eilish (beste pop), Chris Brown (beste R&B), Maneskin (beste rock) en David Guetta (beste electronic).

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Belgische film 'The Last Front' heeft een trailer

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:31- Foto:

Charlotte Verminck

Er is een nieuwe trailer verschenen van ‘The Last Front’, een Belgische film met een (internationale) sterrencast die vanaf 7 februari op het witte doek te zien is.

‘The Last Front’ neemt ons mee naar de zomer van 1914, waar de Eerste Wereldoorlog een Belgisch dorpje op zijn kop zet. Boer Leonard Lambert leidt een groep dorpsgenoten tijdens een adembenemende vlucht naar veiligheid, waarbij ze op de hielen worden gezeten door de meedogenloze Duitse luitenant Laurentz. In dit meeslepende kat-en-muisspel vervagen de grenzen tussen held en schurk, terwijl de menselijke veerkracht op een treffende wijze naar voren komt.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor 'Game of Thrones'-acteur Iain Glen, Sasha Luss en Koen De Bouw. De uit Gent afkomstige Julien Hayet-Kerknawi regisseert de film.

Ontdek meer