Feest en pistes: dit is Sneeuwstorm 2024

Karen Luiken-02 november 2023 om 09:00

Wat krijg je als je sneeuw, een hele berg goede artiesten en de Franse Alpen met elkaar combineert? Feest! In de lesvrije week van 3 tot en met 10 februari 2024 staat er een nieuwe editie van Sneeuwstorm op de planning.

Sneeuwstorm trekt aan het begin van het nieuwe jaar alweer voor de vijfde keer over de Frans Alpen. Vakantiegangers die meegaan, kunnen zeven dagen lang feestgedruis, skiplezier en winterspektakel verwachten.

Het evenement vindt plaats in Tignes, een skiresort dat samen met Val d’Isère het skigebied van Espace Killy vormt. Er is meer dan 300 kilometer aan piste, verdeeld over 156 verschillende pistes, met een gemiddelde hoogte van 2.000 meter. Sneeuw is gegarandeerd!

Naast skiën, snowboarden en sleeën kun je tijdens Sneeuwstorm ook voor andere activiteiten in Tignes terecht. Tussen 3 en 10 februari wordt er een freestyle clinic georganiseerd, kun je slalommen, is er een pool party, een altitude rave, kun je snow tuben én is er de journey of sound.

Zin in een feestje? Daar zorgen de artiesten voor! Achter de dj-booth van Sneeuwstorm staan onder anderen Andromedik, Klaps, Primate, Séa, Basstripper, Captain Bass, Jaen en Maze. TAGMAG zal dit jaar ook langskomen!

Enthousiast geworden? Dat begrijpen we. Meer informatie vind je via deze website. Tickets bestel je hier.

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Ontdek meer