Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

'Friends'-acteur Matthew Perry (54) overleden

Joyce Vander Auwera-29 oktober 2023 om 07:32

Matthew Perry, de Amerikaans-Canadese acteur bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire jaren '90 sitcom 'Friends', is op 54-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij werd zaterdag in zijn huis gevonden waar hij verdronken is in een jacuzzi, vermoedelijk na een hartstilstand. Volgens de politie wordt niet uitgegaan van een misdrijf, maar verdere onderzoeken volgen om dat volledig uit te sluiten.

Na een pickleball-sessie op zaterdagmiddag keerde de acteur terug naar zijn huis in Los Angeles. Hij stuurde zijn persoonlijke assistent even weg voor een boodschap. Toen de assistent twee uur later terugkeerde, trof hij de acteur levenloos aan in de jacuzzi. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gebeld, maar helaas kon Perry niet meer worden gereanimeerd en werd hij ter plekke dood verklaard.

Perry groeide op in Ottawa, Canada, en verhuisde als tiener naar Los Angeles. Hij speelde in verschillende projecten, waaronder 'Boys Will Be Boys' en 'Growing Pains', maar is vooral bekend vanwege zijn iconische rol in 'Friends' als Chandler Bing, waar hij schitterde naast Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc, en Courteney Cox.

Naast zijn televisiewerk had Perry ook filmrollen in onder andere 'Fools Rush In' (1997), 'The Whole Nine Yards' (2000), en '17 Again' (2009).

Matthew Perry had jarenlang openlijk gestreden tegen verslavingen aan alcohol en medicijnen en deelde zijn ervaringen in zijn autobiografie, die in november vorig jaar werd gepubliceerd. Hij was 18 maanden clean toen zijn boek verscheen.

Warner Bros

Ontdek meer