Nieuwe beelden en releasedatum 'Kuifje'-game onthuld

Nico De Greef-29 oktober 2023 om 09:59

Gameuitgever Microids en TintinImaginatio (het voormalige Moulinsart) hebben nog meer nieuwe beelden van de aankomende Kuifje-game 'Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh' vrijgegeven. Ook werd de releasedatum bekendgemaakt: vanaf 7 november moet het nieuwe game-avontuur van de fictieve Belgische reporter in de winkelrekken liggen.

'Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh' is gebaseerd op het gelijknamige vierde stripalbum uit de reeks Kuifje-strips van de Belgische tekenaar Hergé en laat spelers zelf in de schoenen treden van Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie.

In het spel, dat het stripalbum tot leven brengt, krijgt Kuifje de opdracht van een egyptoloog om de tombe van de mysterieuze farao Kih-Oskh te vinden en raakt hij zo per vergissing verwikkeld in een gigantische drugshandel die hem door het hele Oosten zal leiden. Tijdens zijn kruistocht ontmoet Kuifje tal van opmerkelijke figuren, waaronder het onhandige politieduo Janssen & Janssens, en komt hij in allerlei hoogst ongewone situaties terecht.

'Cigars of the Pharaoh' wordt ontwikkeld door Pendulo Studios en Microids in samenwerking met TintinImaginatio en verschijnt vanaf 7 november voor zowel de oude en nieuwe generatie PlayStation en Xbox-consoles en pc. Het spel moet in 2024 ook uitkomen voor de Nintendo Switch.

Bekijk de kersverse gameplaytrailer hieronder:

Gratis DLC komt naar Astro Bot vanaf morgen

Nico De Greef-16 oktober 2024 om 15:43

Team Asobi, de ontwikkelaar van de platforming game Astro Bot, heeft aangekondigd dat er vanaf morgen nieuwe levels aan het spel worden toegevoegd. De nieuwe levels maken onderdeel uit van een geplande reeks gratis add-ons voor fans die snakken naar dat net ietsje meer uitdaging.

De ontwikkelaar laat via het PlayStation Blog weten dat er in totaal vijf speedrun levels aan de game worden toegevoegd. Deze levels werden speciaal ontworpen voor spelers die van extra uitdaging houden en hun platforming skills zal testen. Ook zitten er in de levels nieuwe bots verstopt voor de speler om te verzamelen, waaronder bots gebaseerd op PS5-spellen Stellar Blade en Helldivers.

Het eerste speedrun level 'Building Speed' komt morgen al beschikbaar. Nadien wordt er wekelijks (tot en met 14 november) een nieuw level aan de game toegevoegd. De ontwikkelaar bevestigd daarnaast dat de update ook een online leaderboard met zich meebrengt waar spelers hun prestaties met elkaar kunnen vergelijken.

Astro Bot, een nieuwe 3D-platformer van PlayStation-studio Team Asobi, lanceerde vorige maand exclusief voor de PlayStation 5. De game werd over het algemeen erg positief onthaald en kreeg een monsterscore van maar liefst 94 op review-platform Metacritic. Wij gaven de game zelf een 9,5/10 in onze review die je hier kan raadplegen.

Nintendo deelt nieuwe beelden van aankomende rpg Mario & Luigi: Brothership

Nico De Greef-11 oktober 2024 om 10:03

Een nieuwe trailer voor Mario & Luigi: Brothership biedt dieper inzicht op de wereld van het spel, nieuwe gameplay-features en karakters die spelers ontmoeten.

Met nog minder dan een maand te gaan tot de release van Mario & Luigi: Brothership voor de Nintendo Switch, heeft Nintendo tot nu toe slechts broodkruimels gedeeld over de inhoud van het nieuwste avontuur van de bekende broers. Die periode van teasen is nu voorbij, want Nintendo heeft zojuist een vrachtlading aan info over de game op de wereld losgelaten, inclusief de nodige details over het verhaal, de karakters en de nieuwe gameplay-elementen die de speler staat te wachten.

In Mario & Luigi's nieuwste avontuur vertrekken de broers op hun grootste zeereis ooit en zetten ze koers naar het continent van Concordia, een landmassa dat oorspronkelijk uit één geheel bestond maar door een mysterieus event nu in duigen ligt en uit vele losse eilanden bestaat waarbij ook de inwoners van elkaar gescheiden zijn geraakt. Het is aan Mario en Luigi om deze eilanden te herenigen en de oorzaak van de ramp te achterhalen.

Spelers beginnen hun reis op Shipshape Island (een combinatie van een schip en eiland) en gebruiken het kanon van het schip om de verschillende eilanden te verkennen. De broers zijn trouwens niet alleen, maar kunnen ook rekenen op de hulp van nieuwe plaatselijke bontgenoten zoals Connie en Snoutlet (Snoutlet mag dan wel lijken op een vliegend spaarvarken, maar laat één ding duidelijk zijn: hij is GEEN varken!), evenals bekende gezichten uit voorgaande games waaronder prinses Peach en Starlow. En ja hoor, ook de gemene Bowser is weer van de partij.

(lees verder onder foto)

Gameplaygewijs draait Brothership wederom rond het teamwerk van de broers om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan in dynamische turn-based gevechten. Klassieke combatvaardigheden zoals springen, Bros. Moves en hamer-aanvallen keren terug uit voorgaande games, maar er zijn ook tal van nieuwe vaardigheden om mee te experimenteren: zo kunnen Mario en Luigi zich omvormen tot één grote bal of vuur en ijs uit hun handpalmen schieten om de omgevingen rondom hen te manipuleren.

Brothership voegt daarnaast een nieuw strategisch element toe aan gevechten in de vorm van 'Battle Plugs'. Dit zijn bonussen die de speler aan het begin van een gevecht selecteert en maar een beperkt aantal keer kunnen worden gebruikt per gevecht. In de trailerbeelden gebruiken Mario en Luigi bijvoorbeeld een Battle Plug om een schokgolf af te vuren naar meerdere vijanden of om een gegarandeerde critical hit tegen vliegende vijanden te verzekeren. Spelers kunnen experimenteren met deze combinaties om zich aan te passen aan verschillende gevechtsscenario's.

Als laatste benadrukt de trailer ook nog Luigi Logic, een nieuwe gameplayfeature die in het leven werd geroepen als gevolg van Luigi's onconventionele, maar vaak briljante denkwijze. Spelers kunnen hiervan gebruikmaken tijdens het oplossen van puzzels, om items te verzamelen of om krachtige aanvallen te lanceren tijdens baasgevechten.

Mario & Luigi: Brothership verschijnt op 7 november voor de Nintendo Switch.

Ontdek meer