'Friends'-acteur Matthew Perry (54) overleden

Joyce Vander Auwera-29 oktober 2023 om 07:32

Matthew Perry, de Amerikaans-Canadese acteur bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire jaren '90 sitcom 'Friends', is op 54-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij werd zaterdag in zijn huis gevonden waar hij verdronken is in een jacuzzi, vermoedelijk na een hartstilstand. Volgens de politie wordt niet uitgegaan van een misdrijf, maar verdere onderzoeken volgen om dat volledig uit te sluiten.

Na een pickleball-sessie op zaterdagmiddag keerde de acteur terug naar zijn huis in Los Angeles. Hij stuurde zijn persoonlijke assistent even weg voor een boodschap. Toen de assistent twee uur later terugkeerde, trof hij de acteur levenloos aan in de jacuzzi. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gebeld, maar helaas kon Perry niet meer worden gereanimeerd en werd hij ter plekke dood verklaard.

Perry groeide op in Ottawa, Canada, en verhuisde als tiener naar Los Angeles. Hij speelde in verschillende projecten, waaronder 'Boys Will Be Boys' en 'Growing Pains', maar is vooral bekend vanwege zijn iconische rol in 'Friends' als Chandler Bing, waar hij schitterde naast Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc, en Courteney Cox.

Naast zijn televisiewerk had Perry ook filmrollen in onder andere 'Fools Rush In' (1997), 'The Whole Nine Yards' (2000), en '17 Again' (2009).

Matthew Perry had jarenlang openlijk gestreden tegen verslavingen aan alcohol en medicijnen en deelde zijn ervaringen in zijn autobiografie, die in november vorig jaar werd gepubliceerd. Hij was 18 maanden clean toen zijn boek verscheen.

Warner Bros

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Ontdek meer