'Friends'-acteur Matthew Perry (54) overleden

Joyce Vander Auwera-29 oktober 2023 om 07:32

Matthew Perry, de Amerikaans-Canadese acteur bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire jaren '90 sitcom 'Friends', is op 54-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij werd zaterdag in zijn huis gevonden waar hij verdronken is in een jacuzzi, vermoedelijk na een hartstilstand. Volgens de politie wordt niet uitgegaan van een misdrijf, maar verdere onderzoeken volgen om dat volledig uit te sluiten.

Na een pickleball-sessie op zaterdagmiddag keerde de acteur terug naar zijn huis in Los Angeles. Hij stuurde zijn persoonlijke assistent even weg voor een boodschap. Toen de assistent twee uur later terugkeerde, trof hij de acteur levenloos aan in de jacuzzi. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gebeld, maar helaas kon Perry niet meer worden gereanimeerd en werd hij ter plekke dood verklaard.

Perry groeide op in Ottawa, Canada, en verhuisde als tiener naar Los Angeles. Hij speelde in verschillende projecten, waaronder 'Boys Will Be Boys' en 'Growing Pains', maar is vooral bekend vanwege zijn iconische rol in 'Friends' als Chandler Bing, waar hij schitterde naast Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc, en Courteney Cox.

Naast zijn televisiewerk had Perry ook filmrollen in onder andere 'Fools Rush In' (1997), 'The Whole Nine Yards' (2000), en '17 Again' (2009).

Matthew Perry had jarenlang openlijk gestreden tegen verslavingen aan alcohol en medicijnen en deelde zijn ervaringen in zijn autobiografie, die in november vorig jaar werd gepubliceerd. Hij was 18 maanden clean toen zijn boek verscheen.

Warner Bros

Taylor Swift voegt extra openingsacts toe aan 'Eras Tour'

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 12:35

Taylor Swift heeft een verrassing voor Swifties die naar 'The Eras Tour'-show gaan in Londen. De zangeres voegt extra openingacts toe die, samen met Paramore, het publiek zullen opwarmen voordat de Amerikaanse popster zelf het podium betreedt.

"Ik heb net ontdekt dat Fortnight nummer één staat op de Britse hitlijst. Jullie zijn geweldig en ik kan niet wachten om jullie zo snel te zien", schrijft ze in een Instagramstory. "Ik dacht dat dit een leuk moment zou zijn om de eerste groep openingsacts aan te kondigen die ik aan de Londense shows zal toevoegen. Zij zullen voor Paramore optreden. Ik heb artiesten gekozen wiens muziek ik graag luister en die een extra boost zullen geven aan onze shows in Wembley."

Paramore was al eerder aangekondigd als openingsact voor de hele Europese tournee. Nu worden ook Mette, Griff en Benson Boone toegevoegd aan de affiche van 'The Eras Tour'. Voorlopig gaat het enkel om de shows die in juni plaatsvinden in de Engelse hoofdstad.

Joost haalt uit naar Eurovisiesongfestival tijdens optreden

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 11:33

Joost Klein heeft een duidelijke mening over het Eurovisiesongfestival. "Fuck Eurovision" riep hij tijdens een recent optreden in Vancouver, Canada. Het publiek brulde maar al te graag met hem mee.

De Friese zanger trad 20 minuutjes op tijdens een benefietevenement van rapper bbno$ in Stanley Park. Hij beschreef zichzelf als de meest 'random' act en benadrukte dat het zijn eerste keer in Canada was.

Joost opende zijn optreden met een Engelstalig nummer, maar bracht daarna voornamelijk Nederlandstalige repertoire, inclusief 'Europapa'. Op beelden is te zien hoe het publiek uitbundig meezingt met het refrein.

Voor Joost was dit zijn tweede optreden sinds zijn diskwalificatie van het songfestival vanwege een vermeend incident achter de schermen. Na twee weken blijft het onduidelijk wat er precies is gebeurd. Desondanks blijft 'Europapa' populair in verschillende landen. Het nummer staat al twee weken lang bij de honderd meest beluisterde nummers wereldwijd op Spotify.

Ontdek meer