De Jamies keren terug voor een nieuwe editie

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 10:07

De Jamies keren terug voor een vierde editie. Op vrijdag 2 februari worden de Vlaamse online video awards uitgereikt tijdens Filmfestival Oostende.

De Jamies zijn in het leven geroepen om alle Vlaamse online videomakers van het moment te eren. “We zijn vier jaar geleden met De Jamies begonnen omdat we vonden dat de creators te weinig credits kregen voor alles wat ze deden”, verduidelijkt creatief directeur Hannes Coudenys. “Het is ongelofelijk om te zien hoe de online wereld ondertussen volop in de mainstream media aan bod komt. Maar daarmee is ons werk niet gedaan. We geloven dat De Jamies voor veel opkomend talent dat extra duwtje in de rug kan zijn om het te maken en er misschien ooit een job van te maken.”

Fans kunnen vanaf vandaag hun favoriete online Vlaamse videomaker nomineren via de website van De Jamies. De jury buigt zich na 19 november over de ingediende namen en wijst ze een categorie toe. Per categorie wordt een top tien opgemaakt, waar van maandag 11 december tot en met vrijdag 29 december op gestemd kan worden. Een dikke maand later, op vrijdag 2 februari, worden de winnaars per categorie bekendgemaakt.

Zien: voorproefje van nieuw seizoen 'Special Forces'

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:28

In afwachting van het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ heeft VTM vandaag een klein voorproefje van de eerste aflevering gedeeld. Daaruit blijkt al meteen dat de kandidaten geen rustige opstart krijgen...

Het nieuwe seizoen is opgenomen in Zuid-Afrika en volgt de loodzware beproevingen die rekruten Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt moeten doorstaan.

Tijdens de eerste proef moeten ze naar de kust zwemmen en hoewel dat misschien klinkt als een makkelijke opgave, is het dat niet. Het wordt al meteen duidelijk dat de elf bekende Vlamingen erg diep moeten gaan.

Benieuwd naar meer? Het nieuwe seizoen gaat maandag van start!

1
2
3
4

'All Of Us Strangers' komt volgende week naar Disney+

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:22

Het aanbod van Disney+ wordt over een paar dagen uitgebreid met een nieuw pareltje. Vanaf 24 april is de film ‘All Of Us Strangers’ te zien op de streamingsdienst.

De film gaat over Adam die in een verlaten torenflat in Londen woont. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leven. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden. Hij voelt de drang om terug te gaan naar het stadje waar hij opgroeide en het huis waar hij als kind woonde. Daar lijken zijn ouders nog steeds te wonen, net als op de dag dat ze stierven, dertig jaar geleden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell en Claire Foy.

Ontdek meer