De Jamies keren terug voor een nieuwe editie

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 10:07

De Jamies keren terug voor een vierde editie. Op vrijdag 2 februari worden de Vlaamse online video awards uitgereikt tijdens Filmfestival Oostende.

De Jamies zijn in het leven geroepen om alle Vlaamse online videomakers van het moment te eren. “We zijn vier jaar geleden met De Jamies begonnen omdat we vonden dat de creators te weinig credits kregen voor alles wat ze deden”, verduidelijkt creatief directeur Hannes Coudenys. “Het is ongelofelijk om te zien hoe de online wereld ondertussen volop in de mainstream media aan bod komt. Maar daarmee is ons werk niet gedaan. We geloven dat De Jamies voor veel opkomend talent dat extra duwtje in de rug kan zijn om het te maken en er misschien ooit een job van te maken.”

Fans kunnen vanaf vandaag hun favoriete online Vlaamse videomaker nomineren via de website van De Jamies. De jury buigt zich na 19 november over de ingediende namen en wijst ze een categorie toe. Per categorie wordt een top tien opgemaakt, waar van maandag 11 december tot en met vrijdag 29 december op gestemd kan worden. Een dikke maand later, op vrijdag 2 februari, worden de winnaars per categorie bekendgemaakt.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer