Zijn 'Stranger Things'-acteurs te oud geworden voor het spelen van hun rollen? Regisseur reageert

Nico De Greef-23 oktober 2023 om 21:53

Toen de productie van Stranger Things in 2015 begon, waren hoofdrolspelers Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo en Noah Schnapp allemaal rond de leeftijd van hun 12-jarige personages. Maar sindsdien is er in het echte leven van de acteurs meer tijd verstreken dan in de serie en zijn ze inmiddels allemaal jonge twintigers geworden. Echter zijn hun karakters in het vierde seizoen nog steeds 15 jaar oud. De vraag luidt dan ook: zijn de acteurs te oud geworden voor het spelen van hun rollen?

Door onverwachte omstandigheden (met name covid-19 en de stakingen in Hollywood, nvdr.) in de voorbije jaren heeft het langverwachte vijfde en tevens laatste seizoen van Stranger Things aardig wat vertraging opgelopen en is er in de levens van de acteurs meer tijd verstreken dan in de serie waar de tijd is blijven stilstaan. Dat zorgt uiteraard voor heel wat kopzorgen voor de makers van de show, zou je denken. Maar Stranger Things-regisseur en producent Shawn Levy is ervan overtuigd dat de castleden nog steeds op een geloofwaardige manier hun personages kunnen blijven spelen in het aanstaande slotseizoen.

Zo gelooft de regisseur in de magie van film: "We hebben de cast doorheen de jaren al zien opgroeien in het publieke oog. Tussen de leeftijd van 12 en 22 jaar verandert het lichaam heel erg en dat verstrijken van de tijd helpt ons in dit geval natuurlijk absoluut niet", verklaart hij aan Variety.

"Dat gezegd zijnde, hebben we het geluk dat onze afdelingen haar, make-up, pruiken en kostuums allen erg sterk zijn in hun vak. We gaan dus alle beschikbare hulpmiddelen gebruiken om deze jongvolwassen acteurs opnieuw om te toveren in hun iconische Hawkins-personages", aldus Levy.

Wanneer het laatste seizoen van Stranger Things moet verschijnen, is nog onduidelijk. Nog niets van het seizoen is namelijk al gefilmd kunnen worden door de aanhoudende staking in Hollywood. Het is verboden voor acteurs om gedurende deze periode te werken.

Masker van Eikeltje gaat af in 'The Masked Singer'

Karen Luiken-12 oktober 2024 om 08:38

Het was lastig hem te ontmaskeren, maar toch moest Eikeltje het vrijdagavond ontgelden in ‘The Masked Singer’. In het grote groene pak bleek niemand minder dan Frank Verstraeten schuil te gaan.

Eikeltje werd de voorbije weken beroemd en berucht in Vlaanderen. Zingen deed hij nauwelijks, maar dansen kon hij als de beste. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn”, zegt Frank. “Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Eikeltje zag er misschien lief uit, handig was het pak niet. Frank donderde tijdens zijn optredens een paar keer bijna van het podium. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

Deze acteur keert terug voor 'Peaky Blinders'-film

Karen Luiken-11 oktober 2024 om 08:48

Een bekend gezicht maakt zijn opwachting in de langverwachte ‘Peaky Blinders’-film. Niemand minder dan Stephen Graham kruipt voor het project in de huid van zijn vertrouwde personage Hayden Stagg.

Stephen zegt in een gesprek met Deadline dat ‘hij ernaar uitkijkt om de mannen weer te zien’. De ‘Peaky Blinders’-film wordt zijn eerstvolgende klus. Stephen was in twee afleveringen van het zesde seizoen te zien als Hayden.

Naast Stephen maakt ook Cillian Murphy een comeback als Tommy Shelby. Nieuwe gezichten zijn Rebecca Ferguson en Barry Keoghan.

Ontdek meer