Manu Van Acker surft langs iconische fenomenen uit internetgeschiedenis

Karen Luiken-23 oktober 2023 om 13:12

Helden uit het internetverleden, historische gebeurtenissen en nostalgische mijlpalen op het wereldwijde web. Dat is wat je kunt verwachten van de nieuwe door Manu Van Acker gepresenteerde VRT MAX-reeks ‘Internet.be’.

De reeks bestaat uit vijf afleveringen waarin elke keer een ander onderwerp aan bod komt. In de eerste aflevering staat KetnetKick centraal, in de tweede de rise and fall van Netlog, in de derde de in de gamingwereld bekende Sjokz, in de vierde Start 2 Run en in de vijfde de pikante feestjes van TAGMAG.

"Al sinds mijn kindertijd zit ik op YouTube dankzij mijn vader die me leerde sketches opzoeken van Chris & Co. Voor mij was het ook even een trip down memory lane”, zegt Manu Van Acker over de reeks. “Veel dingen was ik al lang vergeten, maar door ‘Internet.be' te maken kwam alles weer boven!"

Alle afleveringen zijn vanaf nu op VRT MAX te zien. De aflevering over TAGMAG bekijk je hier.

Opnames tweede seizoen 'The Last of Us' starten in februari

Karen Luiken-02 december 2023 om 17:03

Het aftellen naar het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ kan officieel beginnen nu we eindelijk weten wanneer de opnames van start gaan. Variety meldt dat de camera’s in februari beginnen met draaien.

Televisiezender HBO bevestigde volgens Amerikaanse media eerder al dat de opnames begin 2024 zouden starten, maar een precieze datum ontbrak nog. Daar is met dit nieuws verandering in gekomen.

Toch geeft dat nog geen zekerheid over wanneer het tweede seizoen in première gaat. Hoofdrolspeelster Bella Ramsey zei begin dit jaar dat fans in ieder geval tot eind 2024 moeten wachten, maar dat was nog voor de grote Hollywood-staking waarbij heel veel schrijvers hun werk stillegden. Inmiddels wordt het tweede seizoen niet voor 2025 verwacht.

Zien: trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'

Karen Luiken-01 december 2023 om 11:18

Het aftellen is begonnen. Naar kers (uiteraard) maar eerst naar de datum van 20 december. Dan verschijnt namelijk de film 'Bon Bini Bangkok Nights' op het witte doek!

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road.

Klaar voor een klein voorproefje? Bekijk hieronder de nieuwe trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'.

Ontdek meer