Kompass Klub mag deze avond nog niet open

Simon Smetryns-20 oktober 2023 om 10:59- Foto:

Foto: Kompass Klub

Kompass Klub, de nachtclub die vanavond een opening plant in een leegstaande loods aan de Vliegtuiglaan, kan volgens de Stad Gent niet op een veilige manier openen. Ondanks het laattijdige en onvolledige aanvraagdossier hebben verschillende stadsdiensten tot op het laatste moment naar oplossingen gezocht.

Volgens de Stad Gent kan Kompass Klub vanavond niet op een veilige manier de deuren openen. Daarom heeft het voltallige college deze ochtend de milieumelding voor de exploitatie van een nachtclub niet aanvaard. De Stad Gent schat in dat er een ernstig veiligheidsrisico is voor voetgangers en fietsers door een gebrekkige organisatie van de park-and-ride, taxizone en kiss-and-ride voor automobilisten. Ook de werkelijke capaciteit en de inrichting van de fietsenstalling is ondermaats.

De Stad Gent is nightlife en Kompass erg genegen, maar de veiligheid van de feestvierders primeert. De Stad Gent zat de voorbije jaren al vaak samen met de nachtclub in de zoektocht naar een permanente stek. Maar Kompass Klub moet met alle regelgeving in orde zijn, en dat is op een aantal cruciale punten niet gebeurd. Toch hoopt het stadsbestuur dat de club snel zijn deuren kan openen, maar dan wel op een veilige manier.

Ondertussen reageerde Kompass ook met een bericht:

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.

Yay, de Winter Efteling is weer terug!

Karen Luiken-13 november 2023 om 12:18

Met de winter in aantocht hult het Efteling-landschap zich vanaf vandaag traditiegetrouw weer in winterse sferen. Verschillende attracties krijgen een warm jasje, er zullen duizenden lichtjes branden en de openluchtschaatsbaan keert terug. Oftewel: de Winter Efteling is er weer!

De Winter Efteling wordt alweer voor de 25ste keer georganiseerd. En net zoals ieder ander jaar, betekent dat ook dit jaar heel veel verschillende extraatjes. Want wat dacht je bijvoorbeeld van de Warme Winter Weide, waar je dagelijks terechtkunt voor een divers aanbod van entertainment en muziek? Of de bijzondere lichtgevende vlinders van Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Oud & Nieuw-feest dat op oudejaarsavond tussen 19.00 en 01.00 uur gevierd wordt.

Een ander hoogtepuntje is de schaatsbaan, die ook dit jaar weer zijn intrede maakt. Deze vind je bij de Warme Winter Weide kan door iedereen bezocht (en bereden) worden. Schaatsen kun je ter plekke huren; die hoef je dus niet zelf mee te nemen!

Natuurlijk zijn de attracties tijdens de Winter Efteling ook gewoon open en kun je nog steeds genieten van ritjes in de Baron, Joris & de Draak of de Symbolica. Meemaken? De Winter Efteling begint vandaag en is te bezoeken tot en met 4 februari. Kaartjes kun je aan de (digitale) kassa bemachtigen.