Kompass Klub mag deze avond nog niet open

Simon Smetryns-20 oktober 2023 om 10:59- Foto:

Foto: Kompass Klub

Kompass Klub, de nachtclub die vanavond een opening plant in een leegstaande loods aan de Vliegtuiglaan, kan volgens de Stad Gent niet op een veilige manier openen. Ondanks het laattijdige en onvolledige aanvraagdossier hebben verschillende stadsdiensten tot op het laatste moment naar oplossingen gezocht.

Volgens de Stad Gent kan Kompass Klub vanavond niet op een veilige manier de deuren openen. Daarom heeft het voltallige college deze ochtend de milieumelding voor de exploitatie van een nachtclub niet aanvaard. De Stad Gent schat in dat er een ernstig veiligheidsrisico is voor voetgangers en fietsers door een gebrekkige organisatie van de park-and-ride, taxizone en kiss-and-ride voor automobilisten. Ook de werkelijke capaciteit en de inrichting van de fietsenstalling is ondermaats.

De Stad Gent is nightlife en Kompass erg genegen, maar de veiligheid van de feestvierders primeert. De Stad Gent zat de voorbije jaren al vaak samen met de nachtclub in de zoektocht naar een permanente stek. Maar Kompass Klub moet met alle regelgeving in orde zijn, en dat is op een aantal cruciale punten niet gebeurd. Toch hoopt het stadsbestuur dat de club snel zijn deuren kan openen, maar dan wel op een veilige manier.

Ondertussen reageerde Kompass ook met een bericht:

Dude Perfect brengt Panda-Monium World Tour naar België

Joyce Vander Auwera-19 april 2024 om 17:30

De legendarische trick-shot artiesten van Dude Perfect maken zich klaar om de boel op stelten te zetten in Europa. En ja hoor, ook België staat op hun lijstje! Op 22 september zullen ze de Lotto Arena in Antwerpen doen oplichten met hun legendarische tricks en uitdagingen.

Deze groep van vijf vrienden uit Texas, bekend als Dude Perfect, heeft een wereldwijde fanbase veroverd met hun gekke trick-shots, uitdagingen en wedstrijden op YouTube. Tyler 'The Beard' Toney, 'The Twins' Cory en Coby Cotton, Garrett 'The Purple Hoser' Hilbert en Cody 'The Tall Guy' Jones hebben een indrukwekkende online aanwezigheid, met meer dan 60 miljoen YouTube-abonnees, 12 miljoen Instagram-volgers en 18 miljoen TikTok-volgers. Ze behoren tot de crème de la crème van de sport- en entertainmentwereld.

Coby Cotton liet weten: "Het was altijd al een droom van ons om onze tournee buiten de VS te brengen en contact te maken met onze fans over de hele wereld. We zijn zo opgewonden dat het eindelijk zover is en kijken uit naar deze eerste stap om onze live show naar het buitenland te brengen."

"Eerlijk gezegd heb ik zoveel wedstrijden tegen de jongens in de VS gewonnen dat het tijd leek om ze een kans te geven op buitenlands grondgebied. Ik kan niet wachten om ze voor een nieuw publiek te verslaan", voegde Tyler Toney eraan toe.

Dus, Europa, maak je klaar om deze legendarische dudes te ontmoeten! Tickets voor Dude Perfect op 22 september in de Lotto Arena zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10 uur via greenhousetalent.com.

Kinepolis zendt songfestival-finale uit op groot scherm

Karen Luiken-18 april 2024 om 14:27- Foto:

Photo by Lucas van Oort on Unsplash

Kinepolis heeft goed nieuws voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. De bioscoopketen gaat de finale van het liedjesfestijn op groot scherm uitzenden in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel.

Het Eurovisie Songfestival gaat over een paar weken van start in de Zweedse stad Malmö. Dinsdag 7 mei is de eerste halve finale, donderdag 9 mei de tweede. Op zaterdag 11 mei vindt de grote finale plaats en die kan jij vanuit een grote, rode zetel bekijken bij één van de hierboven genoemde Kinepolis-vestigingen.

De live-uitzending begint om 21.00 uur, maar de deuren van de bioscoop openen al om 19.45 uur. Wat je vanaf dat moment kunt verwachten? We citeren: ‘Een betoverende avond vol fantastische optredens en onvergetelijke muzikale momenten. Een sfeervolle ambiance in een zaal vol enthousiaste fans. En een speciale preshow met de allerbeste songs uit het Eurovisie Songfestival door de jaren heen, in samenwerking met MNM.”

Bezoekers worden getrakteerd op cava en nacho’s, en ontvangen bovendien 10 procent korting op alle producten in de shop van Kinepolis. Kaartjes koop je via deze link!

Ontdek meer