Leuven maakt zich klaar voor 24 urenloop

Simon Smetryns-20 oktober 2023 om 09:21

Leuven maakt zich op voor de 51ste editie van de 24 urenloop, het grootste studentensportevenement in de stad. LOKO, de studentenkoepel van Leuven, bundelt de krachten met veertig studentenorganisaties om dit evenement te organiseren. Het doel is simpel: zoveel mogelijk rondjes lopen en enthousiast aanmoedigen. Tijdens deze 24 uur zullen 18 teams, bestaande uit Leuvense studentenverenigingen en residenties, strijden voor de overwinning, terwijl zo'n 20.000 toeschouwers luidkeels juichen.

Afgelopen twee jaar brak Apolloon, de kring van studenten Revalidatie- en Bewegingswetenschappen, meerdere records tijdens de 24 urenloop. Dit jaar mikt ook VTK, de studentenvereniging van burgerlijk ingenieurs, op de eerste plaats. Verschillende studentenverenigingen dagen elkaar uit voor specifieke plekken in de ranglijst. Lerkeveld, een studentenresidentie in Heverlee, streeft naar het record voor de meeste rondjes per loper, momenteel in handen van Politika met 170 rondjes.

Naast de looppiste vinden er talrijke nevencompetities plaats, zoals een DJ Contest, een competitie voor de beste supporters, het leukste loopstandje, het lekkerste eetstandje, de snelste professor en de mooiste mascotte.

De 24 urenloop start op 24 oktober om 20u aan het Universitair Sportcentrum. Meer info vind je hier.

Dude Perfect brengt Panda-Monium World Tour naar België

Joyce Vander Auwera-19 april 2024 om 17:30

De legendarische trick-shot artiesten van Dude Perfect maken zich klaar om de boel op stelten te zetten in Europa. En ja hoor, ook België staat op hun lijstje! Op 22 september zullen ze de Lotto Arena in Antwerpen doen oplichten met hun legendarische tricks en uitdagingen.

Deze groep van vijf vrienden uit Texas, bekend als Dude Perfect, heeft een wereldwijde fanbase veroverd met hun gekke trick-shots, uitdagingen en wedstrijden op YouTube. Tyler 'The Beard' Toney, 'The Twins' Cory en Coby Cotton, Garrett 'The Purple Hoser' Hilbert en Cody 'The Tall Guy' Jones hebben een indrukwekkende online aanwezigheid, met meer dan 60 miljoen YouTube-abonnees, 12 miljoen Instagram-volgers en 18 miljoen TikTok-volgers. Ze behoren tot de crème de la crème van de sport- en entertainmentwereld.

Coby Cotton liet weten: "Het was altijd al een droom van ons om onze tournee buiten de VS te brengen en contact te maken met onze fans over de hele wereld. We zijn zo opgewonden dat het eindelijk zover is en kijken uit naar deze eerste stap om onze live show naar het buitenland te brengen."

"Eerlijk gezegd heb ik zoveel wedstrijden tegen de jongens in de VS gewonnen dat het tijd leek om ze een kans te geven op buitenlands grondgebied. Ik kan niet wachten om ze voor een nieuw publiek te verslaan", voegde Tyler Toney eraan toe.

Dus, Europa, maak je klaar om deze legendarische dudes te ontmoeten! Tickets voor Dude Perfect op 22 september in de Lotto Arena zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10 uur via greenhousetalent.com.

Kinepolis zendt songfestival-finale uit op groot scherm

Karen Luiken-18 april 2024 om 14:27- Foto:

Photo by Lucas van Oort on Unsplash

Kinepolis heeft goed nieuws voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. De bioscoopketen gaat de finale van het liedjesfestijn op groot scherm uitzenden in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel.

Het Eurovisie Songfestival gaat over een paar weken van start in de Zweedse stad Malmö. Dinsdag 7 mei is de eerste halve finale, donderdag 9 mei de tweede. Op zaterdag 11 mei vindt de grote finale plaats en die kan jij vanuit een grote, rode zetel bekijken bij één van de hierboven genoemde Kinepolis-vestigingen.

De live-uitzending begint om 21.00 uur, maar de deuren van de bioscoop openen al om 19.45 uur. Wat je vanaf dat moment kunt verwachten? We citeren: ‘Een betoverende avond vol fantastische optredens en onvergetelijke muzikale momenten. Een sfeervolle ambiance in een zaal vol enthousiaste fans. En een speciale preshow met de allerbeste songs uit het Eurovisie Songfestival door de jaren heen, in samenwerking met MNM.”

Bezoekers worden getrakteerd op cava en nacho’s, en ontvangen bovendien 10 procent korting op alle producten in de shop van Kinepolis. Kaartjes koop je via deze link!

Ontdek meer