PlayStation onthult lanceringstrailer voor 'Spider-Man 2'

Nico De Greef-17 oktober 2023 om 12:55

PlayStation heeft de lanceringstrailer voor Marvel's Spider-Man 2 vrijgegeven. De game verschijnt aanstaande vrijdag exclusief voor PlayStation 5.

Zo'n twee jaar na de officiële aankondiging, kunnen gamers aanstaande vrijdag eindelijk zelf aan de slag met het langverwachte Marvel's Spider-Man 2. Om fans nog meer hyped te maken voor de naderende release, heeft PlayStation besloten om nu al de lanceringstrailer vrij te geven.

De trailer in kwestie zit uiteraard vol spoilers, wie volkomen verrast wil worden, leest dus vanaf hier best niet verder.

Eerdere promotiebeelden voor de game onthulden al dat Peter Parker en Miles Morales in het aanstaande avontuur het aan de stok zullen krijgen met de superschurken Venom, Lizard en Kraven the Hunter. Lang werd dan ook gespeculeerd dat het verhaal voornamelijk rond hen zou draaien. Blijkt nu dat deze schurken niet de enige schurken zijn waar de Spider-Men het tegen op zullen moeten nemen.

De lanceringstrailer laat namelijk zien dat ook Sandman deel zal uitmaken van het volgende verhaal en dat ook Mr. Negative terugkeert. Fans zullen Mr. Negative herkennen als de schurk die verantwoordelijk was voor de dood van de vader van Miles Morales in de eerste game.

Hoe Peter en Miles de plannen van al deze schurken (en mogelijk nog meerdere) tegen kunnen houden, terwijl ze tegelijktijd ook de hoofden boven het water proberen te houden bij de uitdagingen die hun dagdagelijkse levens naar hen toewerpen, is natuurlijk nog maar de vraag.

Gelukkig is het antwoord daarop niet ver weg meer: deze vrijdag lanceert Marvel's Spider-Man 2 namelijk exclusief voor de PlayStation 5.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer