Klassieke 'Sneeuwwitje' komt in 4K-versie naar Disney+

Karen Luiken-15 oktober 2023 om 07:31

‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ komt morgen in een vernieuwde versie naar Disney+. De klassieker heeft ter ere van de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company een 4K-update gekregen.

De uit 1937 afkomstige Disney-film is de eerste volledige celgeanimeerde speelfilm in de geschiedenis van de film. Animator en regisseur Eric Goldberg hielp mee aan het restoren van het project. “Het gedempte kleurenpalet en de delicate aquarelachtergronden roepen de geïllustreerde sprookjes op waar Walt zo van hield, en het verhaal en de personages blijven tot op de dag van vandaag weerklank vinden”, zegt hij. “Ik hoop dat ons werk toekomstige generaties animatie-artiesten inspireert om het meesterlijke talent en de zorg die aan deze baanbrekende film is besteed ten volle te waarderen."

Kevin Schaeffer, director of Restoration voor Walt Disney Studios, voegt daar nog iets aan toe: "We zijn ongelooflijk enthousiast om terug te gaan naar Walt's originele negatief en de nieuwste state-of-the-art technologie te gebruiken om deze prachtige klassieker in zijn oorspronkelijke schoonheid te herstellen."

De 4K-versie van 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen' is vanaf 16 oktober op Disney+ te zien.

Zien: trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'

Karen Luiken-01 december 2023 om 11:18

Het aftellen is begonnen. Naar kers (uiteraard) maar eerst naar de datum van 20 december. Dan verschijnt namelijk de film 'Bon Bini Bangkok Nights' op het witte doek!

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road.

Klaar voor een klein voorproefje? Bekijk hieronder de nieuwe trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

Ontdek meer