Honden dromen over hun baasjes, zegt expert

Karen Luiken-11 oktober 2023 om 06:08- Foto:

Photo by Bharathi Kannan on Unsplash

Heb jij je ooit afgevraagd waar je harige viervoeter over droomt? Grote kans dat het over jou gaat. Een psycholoog van Harvard beweert dat honden regelmatig over hun baasjes dromen.

Dr. Deirdre Barrett, een leraar en psycholoog aan de Harvard Medical School, zegt in een gesprek met People dat honden zeer waarschijnlijk over hun baasjes dromen. Keihard bewijs heeft ze niet, maar toch denkt ze dat dromen van honden voortkomen uit alledaagse ervaringen. Net zoals dat bij mensen het geval is.

“Mensen dromen over dingen waar ze in geïnteresseerd zijn, al gebeurt dat wel op een meer visuele en minder logische manier dan bij honden”, aldus de psycholoog. “Er is geen reden om te denken dat dieren daar anders in zijn. Omdat honden over het algemeen extreem gehecht zijn aan hun menselijke baasjes, is het waarschijnlijk dat je hond droomt over jouw gezicht en geur.”

Man die duizenden euro's uitgaf om hond te zijn, wil geen hond meer zijn

Karen Luiken-29 mei 2024 om 15:40

Toco, een Japanse man die meer dan 14.000 dollar uitgaf om als een hond door het leven te gaan, wil geen hond meer zijn. Hij is van gedachte veranderd en heeft nu een nieuwe droom.

Toco heeft er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om een border collie te worden. Hij leerde hoe hij moest bewegen als een hond, gedroeg zich als een hond en zag eruit als een hond. Hij gaf maar liefst 14.000 dollar uit aan een levensecht border collie-kostuum.

Maar nu wil hij daar dus niet langer mee rondlopen. Toco geeft toe dat het behoorlijk lastig is om als een border collie te lopen en zoekt het nu in een andere hoek. Hij wil een ander dier worden.

“Honden en mensen hebben verschillende botstructuren en bewegen op een andere manier hun armen en benen. Het is erg moeilijk om dergelijke bewegingen te maken”, aldus Toco volgens WanQol. “Ik zou een andere hond kunnen worden, of een panda of een beer. Een vos of kat zou ook leuk zijn, maar die zijn te klein. Hoe dan ook zou ik graag mijn droom willen verwezenlijken om ooit een ander dier te worden.”

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Ontdek meer