Honden dromen over hun baasjes, zegt expert

Karen Luiken-11 oktober 2023 om 06:08- Foto:

Photo by Bharathi Kannan on Unsplash

Heb jij je ooit afgevraagd waar je harige viervoeter over droomt? Grote kans dat het over jou gaat. Een psycholoog van Harvard beweert dat honden regelmatig over hun baasjes dromen.

Dr. Deirdre Barrett, een leraar en psycholoog aan de Harvard Medical School, zegt in een gesprek met People dat honden zeer waarschijnlijk over hun baasjes dromen. Keihard bewijs heeft ze niet, maar toch denkt ze dat dromen van honden voortkomen uit alledaagse ervaringen. Net zoals dat bij mensen het geval is.

“Mensen dromen over dingen waar ze in geïnteresseerd zijn, al gebeurt dat wel op een meer visuele en minder logische manier dan bij honden”, aldus de psycholoog. “Er is geen reden om te denken dat dieren daar anders in zijn. Omdat honden over het algemeen extreem gehecht zijn aan hun menselijke baasjes, is het waarschijnlijk dat je hond droomt over jouw gezicht en geur.”

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer