Sony lanceert kleiner PS5-model waarbij de disc drive losgekoppeld kan worden

Nico De Greef-10 oktober 2023 om 17:22

Sony heeft nieuwe Playstation 5-modellen aangekondigd die kleiner en lichter zijn dan de modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De modellen worden later dit jaar gelanceerd en komen met 1TB opslagcapaciteit en - misschien wel de belangrijkste vernieuwing - een disc drive die ook aan de digitale versie gekoppeld kan worden.

Sony heeft aangekondigd dat het nieuwe 'gereviseerde' modellen van de PlayStation 5 op de markt brengt. De nieuwe modellen moeten flink wat kleiner en lichter zijn dan hun voorgangers. Zo zijn de nieuwe modellen maar liefst 30% minder groot en 18-24% minder zwaar.

Naast een compacter model komen de nieuwe versies daarnaast ook met 1TB aan opslagcapaciteit, dat is 175GB meer dan de huidige modellen.

De belangrijkste vernieuwing is misschien wel de optie om een externe disc drive te koppelen aan de digital editie van de PlayStation 5. Dit is momenteel niet mogelijk bij het huidige digitale model.

Ondanks bovenstaande wijzigingen blijft de naam van de PlayStation 5 behouden en zal er naar de nieuwe modellen dus niet verwezen worden met 'Slim' of 'Pro'. De nieuwe modellen zijn herkenbaar aan een zwarte lijn die op de witte behuizing te zien is.

De nieuwe PlayStation 5 met disc drive en 1TB opslagcapaciteit komt met een prijskaartje van 549,99 euro. De Digitale Editie (zonder disclezer) kost 449,99 euro. De disc drive wordt los te koop aangeboden voor de adviesprijs van 119,99 euro. Het nieuwe model zal vanaf november verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. In de komende maanden wordt het model ook in de andere landen uitgerold.

Habbo Hotel maakt een comeback

Karen Luiken-20 juni 2024 om 06:29

Habbo Hotel is weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. De makers van het spel hebben de versie die in 2005 gelanceerd werd een nieuw leven ingeblazen.

Op de website van Habbo Hotel staat dat een van de Habbo-ontwikkelaars begin dit jaar een oude server met verloren bestanden ontdekte. Dat heeft als resultaat dat het nostalgische spel met een paar aanpassingen nu opnieuw is gelanceerd voor moderne computers, inclusief alle iconische onderdelen die de game met zich meebrengt.

Habbo Hotel is een virtueel hotel waar je kunt chillen met je vrienden, nieuwe vrienden kunt ontmoeten, je eigen persoonlijke ruimte kunt creëren en inrichten, en kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en wedstrijden. Hoewel dit allemaal heel onschuldig klinkt, is het spel alleen geschikt voor 18-plussers.

Nintendo brengt later dit jaar een nieuwe Mario & Luigi rpg uit

Nico De Greef-19 juni 2024 om 15:06

Nintendo heeft de volgende game in de Mario & Luigi rpg-reeks aangekondigd. Mario & Luigi: Brotherhood moet op 7 november verschijnen voor de Nintendo Switch. Een eerste trailer van het spel werd eveneens vrijgegeven.

Negen jaar na de release van het laatste spel, Mario & Luigi: Paper Jam, komt Nintendo dit jaar eindelijk met een vervolg: Mario & Luigi: Brotherhood. In dit vervolg maken de bekende Italiaanse broers hun grootste zeereis ooit en komen ze terecht op verschillende al dan niet tropische eilanden.

Net als in voorgaande M&L games zullen de broers opnieuw de koppen bij elkaar moeten steken om puzzels op te lossen en om vijanden te baas te kunnen. Maar ze staan er gelukkig niet helemaal alleen voor: onderweg zal het duo namelijk tal van nieuwe vrienden kunnen ontmoeten die hen mogelijk een handje kunnen helpen, maar ook enkele bekende gezichten tegen het lijf lopen zoals Peach en Bowser.

Mario & Luigi: Brotherhood is het zesde deel in de M&L rpg-reeks en is een turn-based rollenspel waarin de speler beide broers tegelijkertijd bestuurd. Het doel van het spel is om Mario & Luigi te laten samenwerken om zo unieke en coole gevechtscombo's te lanceren.

De eerste vijf spellen in de reeks werden ontwikkeld door gamestudio Alphadream. Echter in 2019 vroeg de ontwikkelaar onverwacht het faillissement aan en sloot het bedrijf uiteindelijk de deuren. Wie de nieuwe ontwikkelaar van de reeks is geworden, is op moment van schrijven niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Mario & Luigi: Brotherhood

Ontdek meer