Gene Thomas maakt jubileumlied voor FACTS

Karen Luiken-06 oktober 2023 om 15:00

De Belgische comic con FACTS bestaat dertig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Speciaal voor het jubileum heeft Gene Thomas een themalied gemaakt voor het evenement.

Het nummer heet ‘Stars in You Eyes’ en gaat over de sterretjes die je in je ogen ziet van iedereen die op FACTS rondloopt. “Ik ben zeer vereerd dat ik een nummer mocht maken voor de dertigste verjaardag van het fantastische FACTS”, aldus Gene Thomas. Zijn liedje hoor je hier.

Anthony Audenaerd, de organisator van FACTS, is er ook trots op. “Wie Gene kent, weet dat hij een echte geek is”, zegt hij. “Hij komt al jaren naar FACTS en is bijvoorbeeld een grote fan van Star Wars. We vieren de verjaardag van onze comic con op verschillende manieren, maar deze song zal een blijvende herinnering worden.”

FACTS vindt plaats in het weekend van 21 en 22 oktober in Flanders Expo. De gastenlijst bestaat uit grote sterren als James McAvoy (X-Men), Stephen Amell (Green Arrow), Mark Williams (Harry Potter) en Charisma Carpenter (Buffy: The Vampire Slayer).

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Ontdek meer