OGUZ dropt 'TOKYO SZN'

Joyce Vander Auwera-15 september 2023 om 09:30

OGUZ, een Nederlandse-Turkse sensatie in de wereld van elektronische muziek, heeft net 'TOKYO SZN' gedropt, het vierde nummer in zijn Summer Series, in samenwerking met de Belgische DJ Farrago. De track knalt met hoge synths, een dreigende bas en een flinke dosis energie, inclusief snares, hi-hats, en verschuivende kicks.

Het is een van de meest opwindende releases op OGUZ's label 808 STUDIOS, dat focust op opkomende artiesten en diverse elektronische stijlen.

'TOKYO SZN' kwam uit op 8 september en is de nieuwste toevoeging aan OGUZ's label, 808 STUDIOS, dat zich richt op het koesteren van opkomende artiesten en diverse elektronische muziekgenres. OGUZ streeft ernaar om culturen en stijlen met elkaar te verbinden en een platform te bieden voor kunstenaars om hun talent te tonen. Zijn eigen opkomst als zowel DJ als producer heeft geleid tot miljoenen streams voor tracks zoals 'GOLDEN SZN' en 'FC Horsepower,' en hij blijft zijn unieke visie delen met zes tweewekelijkse releases in de aanloop naar oktober.

OGUZ, geboren en getogen in Nederland met Turkse roots, heeft in bijna tien jaar een indrukwekkende carrière opgebouwd in de elektronische muziekscene. Hij is zijn eigen creative journey gestart na het bijwonen van illegale raves in Amsterdam in 2016, en sindsdien heeft hij zijn vaardigheden in muziekproductie ontwikkeld en verfijnd.

808 STUDIOS, zijn label, is niet alleen een platenlabel, maar ook een community en platform voor creatieve expressie in al zijn vormen. Het label benadrukt kwaliteit en artistieke expressie boven commerciële trends en streeft ernaar om een pionier te zijn in de wereld van kunst en muziek, onder leiding van de artistieke visie en passie van OGUZ.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Joost Klein kreeg 'slechts' 58 jurypunten bij Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-17 mei 2024 om 09:06

Als Joost Klein wél mee had mogen doen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, zou hij dan kans hebben gemaakt op de eerste plek? Waarschijnlijk niet. De zanger zou ‘slechts’ 58 jurypunten hebben gekregen.

Uit een post van X-account Eurovisionario blijkt dat Nederland van geen enkel land het maximale jurypuntenaantal van twaalf zou hebben gekregen. Sterker nog: Joost Klein had het in het totaal met 58 punten moeten doen. Hij zou daarmee op de twaalfde plek zijn geëindigd – de punten van het publiek niet meegerekend.

Maar zover kwam het niet, want Joost Klein werd vorige week vlak voor de finale gediskwalificeerd na een incident met een televisiemedewerker. Zweden won het Eurovisiesongfestival, Kroatië werd tweede, Oekraïne derde, Frankrijk vierde en Israël vijfde.

Ontdek meer