Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Onderzoek toont aan: vloeken is goed voor je!

Chelsy Vanlerberghe-25 maart 2024 om 11:03

Fucking goed nieuws voor mensen die vaak vloeken! Grof taalgebruik kan zo zijn voordelen hebben, vooral als het aankomt op het verlichten van pijn.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vloeken en het maken van grove gebaren mensen kan helpen om pijn te verminderen.

Een groep studenten werd uitgedaagd om hun hand zo lang mogelijk in ijskoud water te houden. Terwijl hun handen onder water zaten, moesten ze herhaaldelijk het woord 'fuck' of 'flat' (plat) zeggen. Daarnaast mochten ze ook grove gebaren maken, zoals het opsteken van hun middelvinger.

En raad eens? Mensen konden de pijn langer aan als ze bleven vloeken. De onderzoekers zeggen zelfs dat de studenten die vloekten het aanzienlijk langer volhielden dan zij die dat niet deden.

Raar, maar waar. Onderzoekers wijzen erop dat oudere studies ook al een verband hebben aangetoond tussen vloeken en pijnverlichting. Maar het effect van grove gebaren is een nieuw terrein van onderzoek waar nog verder onderzoek naar moet gedaan worden.

Dus, de volgende keer dat je pijn hebt, aarzel dan niet om een paar keer 'fuck' te schreeuwen. Het kan de pijn zomaar verlichten!

Te veel gamen zorgt voor erectieproblemen, zeggen wetenschappers

Chelsy Vanlerberghe-21 maart 2024 om 10:47

Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat als je te lang achter je computer zit, de kans op erectiestoornissen toeneemt. Te veel schermtijd maakt mannen letterlijk 'zacht'.

Uit onderzoek blijkt dat langdurig computergebruik ervoor zorgt dat je minder van een bepaald hormoon aanmaakt, het follikelstimulerend hormoon (FSH). Samen met testosteron is dat hormoon verantwoordelijk voor het aanmaken van zaadcellen bij jongens. En als dat proces wordt verstoord, kan dat leiden tot erectiestoornissen.

Het probleem zit niet enkel in het gamen. Tv kijken of rondrijden zonder doel, hebben hetzelfde effect.

Maar er is geen reden om meteen je schermen en gameconsoles in de vuilbak te gooien, want je kan dit probleem tegengaan door meer te bewegen.

Ontdek meer