PlayStation neemt Bluepoint Games over

Nico De Greef-30 september 2021 om 16:57

PlayStation Studios-hoofd Herman Hulst heeft vandaag de overname van Bluepoint Games aangekondigd. Het is de vierde ontwikkelaar die PlayStation op enkele maanden tijd overneemt. Met Bluepoint erbij, beschikt Sony Interactive Entertainment (SIE) nu over zestien first party studio's.

Na meerdere succesvolle samenwerkingen heeft PlayStation officieel Bluepoint Games overgenomen. De ontwikkelaar staat bekend om remakes van geliefde PlayStation-games waaronder Shadow of the Colossus voor de PlayStation 4 en Demon's Souls voor de PlayStation 5.

Met Bluepoint onder hun riem heeft PlayStation nu maar liefst 16 studio's in handen die volledig zijn gewijd aan het maken van first party PlayStation-titels. Eerder dit jaar kocht Sony Interactive Entertainment ook al de game studio's Housemarque (bekend van de game Returnal), Nixxon en Firesprite.

Waar werkt Bluepoint nu aan?

Bluepoint Games is momenteel al druk in de weer met hun volgende project, maar wat dat is, wordt nog even geheim gehouden. Volgens Bluepoint directeur Marco Thrush zal de volgende release alvast géén remake of remaster zijn, maar is de studio bezig met het creëren van een volledig nieuwe IP. Benieuwd!

Gamers krijgen maar niet genoeg van nieuw horrorspel 'Poppy Playtime'

Nico De Greef-24 oktober 2021 om 12:03

Oktober staat voor velen bekend als de maand van de horror, wat natuurlijk alles te maken heeft met Halloween. Traditioneel verschijnen er in oktober dan ook heel wat nieuwe horrorfilms en games die je de stuipen op het lijf jagen. Zo ook het nieuwe horrorspel Poppy Playtime dat onlangs is verschenen en zich afspeelt in een verlaten speelgoedfabriek die blijkbaar toch niet zo verlaten is.

In Poppy Playtime speel je als een voormalige werknemer van een speelgoedfabriek genaamd Playtime Co. en krijg je op een dag het geniale idee om je oude werkplaats een bezoekje te brengen. Eens aangekomen ontdek je echter dat de fabriek al jaren leegstaat en dat je voormalige collega's allemaal zijn verdwenen.

Om uit te vissen wat er zich in hemelsnaam in de fabriek heeft afgespeeld, zul je videotapes moeten vinden en puzzels oplossen met behulp van je GrabPack, een setje mechanische uittrekbare armen waarmee je voorwerpen vanop afstand kan vastgrijpen, maar ook elektriciteitsnetwerken kan hacken. En oh ja, hebben je we al verteld over het oude speelgoed dat is achtergebleven in de fabriek? Sommige speeltjes zijn uit op wraak, waarbij je dus best begint te rennen voor je leven!

Poppy Playtime is een horrorspel dat verdeeld is in chapters. Het eerste chapter (met een speelduur van om en bij een uur) is sinds kort beschikbaar op Steam en is nu al een topfavoriet onder gamers als we de vele online reactie's mogen geloven.

GTA: The Trilogy verschijnt al op 11 november!

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 08:10

Gamers, deze is voor jullie! Rockstar, het productiehuis achter de bekende GTA-franchise, heeft bekendgemaakt dat GTA: The Trilogy al vanaf 11 november beschikbaar zal zijn. Dat deden ze met een gloednieuwe trailer van de bundel.

Vanaf 11 november kan je dus GTA: The Trilogy kopen in alle digitale stores. Ook komt er een fysieke versie (met disk) uit, maar die laat nog op zich wachten tot 7 december.

De gamebundel bevat de geremasterde versies van GTA III, Vice City en San Andreas. En als we de trailer bekijken kunnen we één ding met zekerheid zeggen: de geremasterde versies zien er subliem uit! Maar niet alleen de graphics zijn verbeterd, ook de controls zijn een stuk intuïtiever en volgen deze van GTA V.

Op PS5, Xbox Series X en pc kan je de games overigens in 4K, 60fps spelen! Daarnaast zal de game ook speelbaar zijn op PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Check hieronder de gloednieuwe trailer:

Ontdek meer