GEZOCHT: Eerstejaarsstudent aan de Universiteit Antwerpen

Joyce Vander Auwera-07 september 2023 om 11:20- Foto:

Universiteit Antwerpen

Hey daar, toekomstige Universiteit Antwerpen student!

Ben jij die spontane en grappige nieuwkomer die dol is op het maken van content en dit graag wil doen voor TAGMAG en de Universiteit Antwerpen? Samen met je medestudente Miek, die ook content maakt voor YouAntwerp, ga je een geweldige tijd tegemoet!

Belangrijk: we zijn op zoek naar een mannelijk of non-binair persoon om het Antwerpse studentenleven vanuit een ander perspectief te belichten.

We zijn op zoek naar een spontaan persoon die vlogs maakt over het dagelijks leven aan de universiteit. Soms komt TAGMAG zelfs langs om wat extra beeldmateriaal vast te leggen. Denk aan vlogs over studeren, de blokperiode, een dag uit het studentenleven, hoe je jouw studierichting hebt gekozen, het Students on Stage welkomstfeest, vrienden maken, hot spots in en rond de universiteit, en nog veel meer! ✨

Klaar om samen te lachen, je avonturen te vloggen en anderen te inspireren? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en laat de wereld zien hoe fantastisch het is om een student te zijn aan de Universiteit Antwerpen. Misschien tot snel!

Instagram @miek.jacobs

Nieuwe update laat je stiekem snaps screenshotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:50- Foto:

May Gauthier via Unsplash

Een TikTok-gebruiker heeft ontdekt dat je met de nieuwste macOS-update stiekem screenshots kunt maken op Snapchat, zonder dat de afzender er iets van merkt. Op Snapchat krijg je normaal gesproken een melding als iemand een screenshot van je snap maakt, met deze hack is dat niet meer het geval.

Hier is hoe het werkt: met de nieuwste macOS kun je je iPhone-scherm 'mirrorren' naar je computer. Superhandig als je graag je TikToks of Insta-verhalen op een groot scherm bekijkt. Maar hier komt de kicker: als je eenmaal je scherm op je computer hebt, kun je een screenshot maken zonder dat Snapchat of de arme ziel aan de andere kant van je snap erachter komt.

Dus: als je een flirterige snap ontvangt van je crush, kan je nu een screenshot maken zonder dat hij/zij/die daar iets van merkt. Onthoud wel: respecteer altijd de privacy van anderen. Gebruik deze hack verantwoordelijk en let op met wat je naar wie stuurt.

Hoe alcohol je vetverbranding saboteert (en wat je eraan kan doen)

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:08

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever en je portemonnee na een wilde avond, het heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Vooral als het gaat om vetverbranding, kan alcohol een echte spelbreker zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam stopt met vet verbranden.

Het zit zo: je lichaam ziet alcohol als een gif. Als je lichaam alcohol binnenkrijgt, heeft het geen idee wat het ermee moet doen behalve het afbreken. Daarom gaat je lever er alles aan doen om alcohol te verwijderen uit je systeem. Dit proces heeft de hoogste prioriteit, waardoor andere processen, zoals vetverbranding, even op een laag pitje staan. Dus terwijl jouw lichaam druk bezig is met het verwerken van die shotjes en cocktails, stopt het tijdelijk met het verbranden van vet.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra calorieën die alcohol met zich meebrengt. Een biertje hier, een shotje daar - voor je het weet, heb je flink wat calorieën binnen. En die calorieën worden sneller opgeslagen als vet, vooral rond je buik.

Maar dat betekent niet dat je je sociale leven moet opgeven! Hier zijn een paar tips om je gezondheidsdoelen te bereiken zonder je plezier te verliezen:

  • Wissel af met water: Drink tussen je alcoholische drankjes door een glas water. Het helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar vertraagt ook de snelheid waarmee je alcohol drinkt.
  • Kies bewust: Ga voor drankjes met minder suiker. Zoek naar opties met minder calorieën en suikers, zoals vodka met bruiswater en een schijfje citroen.
  • Balans is key: Geniet, maar met mate. Probeer jezelf te beperken tot een paar drankjes per keer en sla af en toe een avondje over.
  • Beweeg: Zorg ervoor dat je actief blijft. Beweging helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om je metabolisme na een avondje uit weer op gang te brengen.

Ontdek meer