GEZOCHT: Eerstejaarsstudent aan de Universiteit Antwerpen

Joyce Vander Auwera-07 september 2023 om 11:20- Foto:

Universiteit Antwerpen

Hey daar, toekomstige Universiteit Antwerpen student!

Ben jij die spontane en grappige nieuwkomer die dol is op het maken van content en dit graag wil doen voor TAGMAG en de Universiteit Antwerpen? Samen met je medestudente Miek, die ook content maakt voor YouAntwerp, ga je een geweldige tijd tegemoet!

Belangrijk: we zijn op zoek naar een mannelijk of non-binair persoon om het Antwerpse studentenleven vanuit een ander perspectief te belichten.

We zijn op zoek naar een spontaan persoon die vlogs maakt over het dagelijks leven aan de universiteit. Soms komt TAGMAG zelfs langs om wat extra beeldmateriaal vast te leggen. Denk aan vlogs over studeren, de blokperiode, een dag uit het studentenleven, hoe je jouw studierichting hebt gekozen, het Students on Stage welkomstfeest, vrienden maken, hot spots in en rond de universiteit, en nog veel meer! ✨

Klaar om samen te lachen, je avonturen te vloggen en anderen te inspireren? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en laat de wereld zien hoe fantastisch het is om een student te zijn aan de Universiteit Antwerpen. Misschien tot snel!

Instagram @miek.jacobs

Intimiteitsexpert deelt de meest voorkomende vragen die mensen stellen

Chelsy Vanlerberghe-30 december 2024 om 12:16

Over seks praten is allang geen taboe meer, toch? Maar ondanks dat we er onder vrienden wel wat grapjes over durven maken, blijven echte struggles vaak onder de radar. Gelukkig zijn er experts zoals Susan Bratton die alle ongemakkelijke vragen gewoon op tafel leggen. Ze is relatie- en intimiteitsexpert, heeft 34 (!) boeken geschreven over seks en krijgt dagelijks mails van mensen die met hun seksleven worstelen. Tijdens een interview op 'The Diary of a CEO' met Steve Bartlett vertelde ze wat vrouwen én mannen haar het vaakst vragen.

De meest voorkomende vraag van vrouwen? "Mijn libido is weg. Ik voel me schuldig. Ik heb geen zin meer in seks."

Volgens Bratton voelen veel vrouwen zich hier ongemakkelijk over, alsof ze tekortschieten in hun relatie. Andere veelgestelde vragen zijn: "Wat is er mis met mij?" of "Waarom voel ik me ongelukkig en niet vervuld?"

Bratton legt uit dat deze gevoelens vaak te maken hebben met stress, gebrek aan verbinding of simpelweg een mismatch in verwachtingen. En goed om te weten: je bent dus niet alleen als je hiermee worstelt.

En wat vragen mannen dan? Heel andere dingen, zegt Bratton. “Mannen vragen me vaak over erectieproblemen, penisvergroting en ‘mannelijke verbetering", legt ze uit. Ook onzekerheden over hun lichaam komen vaak terug, zoals: “Is er iets mis met mijn penis?”

Daarnaast zijn er mannen die zich schamen voor hun verlangens of moeite hebben met een seksleven dat niet matcht met wat ze hopen van hun partner. Bratton ziet vaak dat dit leidt tot frustraties en afstand binnen een relatie.

De oplossing: kwaliteit boven kwantiteit. Of je nu een laag libido hebt, onzeker bent of worstelt met het aantal keren dat je seks hebt: Bratton zweert bij kwaliteit boven kwantiteit. “Als de seks beter voelt, gebeurt het vaker vanzelf", zegt ze.

En wat is "normaal" als het gaat om hoeveel seks een koppel heeft? Dat hangt af van jou en je partner. Volgens één Amerikaanse studie zou één keer per week genoeg zijn voor een gelukkige relatie. Maar uiteindelijk is er geen magisch getal. Het draait om wat werkt voor jullie.

Dus of je nu strugglet met een laag libido, onzekerheden of de vraag hoeveel seks “genoeg” is: remember, iedereen is anders, ook in bed.

Altijd moe? Dit simpele mineraal kan de oplossing zijn

Chelsy Vanlerberghe-30 december 2024 om 12:03

Heb je het gevoel dat je nooit écht uitgerust bent, zelfs niet na een goede nachtrust? Je bent niet de enige. Volgens Dr. Ahmed, een huisarts uit het Verenigd Koninkrijk, zou een magnesiumtekort wel eens de reden kunnen zijn. Dit mineraal is essentieel voor je lichaam, en een tekort kan leiden tot chronische vermoeidheid en andere klachten.

“Magnesium is een cofactor in meer dan 300 chemische processen in het lichaam,” legt Dr. Ahmed uit via zijn TikTok-kanaal. “Het speelt een rol in eiwitsynthese, spier- en zenuwfunctie, bloeddrukregulatie en glucosemanagement. Als je een tekort hebt, kun je je daardoor moe en futloos voelen.”

Vooral jongeren hebben het risico om een tekort te ontwikkelen. Uit onderzoeken blijkt dat de helft van de meisjes en meer dan een kwart van de jongens tussen 11-18 jaar niet genoeg magnesium binnenkrijgt. Ook bij studenten kan een druk leven met onregelmatige eetgewoonten en veel stress bijdragen aan tekorten.

Het vervelende is dat een bloedtest niet altijd een magnesiumtekort aantoont. “Slechts één procent van het magnesium in je lichaam zit in je bloed,” zegt Dr. Ahmed. “Het meeste zit in je cellen, waardoor een bloedtest vaak geen volledig beeld geeft. De meest nauwkeurige methode is een 24-uurs urinetest, maar die wordt zelden uitgevoerd omdat het nogal omslachtig is.”

Als je je constant moe voelt, je bloedtesten normaal zijn, en je verder gezond bent, kan het volgens Dr. Ahmed de moeite waard zijn om een magnesiumsupplement te proberen. “Het kan echt een verschil maken, vooral als je al van alles hebt geprobeerd zonder resultaat.”

In België wordt een dagelijkse magnesiuminname van 300 mg aanbevolen voor vrouwen en 350 mg voor mannen. Helaas halen veel jongeren deze hoeveelheid niet. Factoren zoals intensieve sport, stress, slechte voeding en zelfs medicatie kunnen je magnesiumvoorraad uitputten.

Gelukkig kun je magnesium uit voeding halen. Het zit onder andere in:

  • Volkorenproducten (denk aan bruine rijst, volkorenbrood)
  • Groene bladgroenten (zoals spinazie)
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten
  • Melkproducten

Lukt het niet om genoeg magnesium uit je voeding te halen? Dan kan een supplement helpen. Dr. Ahmed raadt verschillende soorten aan, zoals magnesiumcitraat of magnesiumglycinaat. Deze worden goed door het lichaam opgenomen en kunnen helpen bij vermoeidheid.

Maar let op: overdrijf niet. Een te hoge inname van magnesium kan bijwerkingen zoals diarree veroorzaken. Houd je altijd aan de aanbevolen dosering en overleg bij twijfel met je apotheker of huisarts.

Ontdek meer