Onderzoek: door vapen kunnen je ballen kleiner worden

Karen Luiken-05 september 2023 om 15:36- Foto:

Photo by Karl Edwards on Unsplash

Vapen is slecht voor je. Dat wisten we natuurlijk al, maar uit een nieuw onderzoek is nu gebleken dat het meer veroorzaakt dan mogelijke gezondheidsproblemen. The New York Post meldt dat vapen ervoor kan zorgen dat je ballen kleiner worden.

Het onderzoek, uitgevoerd door Turkse wetenschappers, heeft bij mannelijke ratten aangetoond dat vapen de testikels kleiner maken, waardoor de zin in seks wordt belemmerd en het aantal zaadcellen afneemt.

De grootte van de ballen van de ratten zijn tijdens de studie op twee momenten gemeten: voor en na blootstelling aan sigarettenrook en dampen van e-sigaretten.

Uit de resultaten is gebleken dat de ballen niet alleen kleiner werden na de blootstelling, maar dat ook de spermacellen verminderd werden. Bij sigarettenrook nog meer dan bij dampen van e-sigaretten.

Kim Kardashian injecteert sperma van zalm in haar gezicht

Chelsy Vanlerberghe-15 juli 2024 om 09:51

Bij 'The Kardashians' is er niets TMI. In een nieuwe aflevering van de realityserie onthulde Kim Kardashian dat ze een wel heel bijzondere gezichtsbehandeling heeft gehad: er is zalmsperma in haar gezicht geïnjecteerd.

"Ik kreeg een zalmsperma-gezichtsbehandeling met zalmsperma geïnjecteerd in mijn gezicht", vertelde de 43-jarige Kardashian nonchalant aan haar moeder Kris Jenner tussen het filmen door. De behandeling zou haar er jonger doen uitzien. Iets waar ze veel voor over heeft.

In 2022 zei ze tegen The New York Times: "Ik probeer alles. Als je me zou vertellen dat ik elke dag kak moest eten om er jonger uit te zien, zou ik het misschien doen. Echt."

Kim K haalde het idee voor deze facial bij 'Friends'-actrice Jennifer Aniston, die vorig jaar krantenkoppen haalde na een interview. Ze zei dat een schoonheidsspecialiste haar over de behandeling had verteld. "Allereerst zei ik: ‘Meen je dat? Hoe krijg je zalmsperma?’" vertelde ze, voordat ze zei dat ze niet zeker wist of het een groot verschil maakte voor haar huid. De gezichtsbehandeling omvat injecties of microneedling-technieken voor de beste resultaten. En hoewel het misschien nieuw klinkt, bestaat het idee van een zalmsperma-gezichtsbehandeling al sinds de jaren 80, volgens PopSugar. "De zoektocht naar een wonderingrediënt in huidverzorging gaat altijd door", vertelde dermatoloog Joshua Zeichner aan het tijdschrift. "Er is aangetoond dat zalmmilt de huid verbetert, hydrateert, voller maakt, de textuur verbetert en rimpels vermindert. Dit komt door de hoge DNA-niveaus in zalmmilt. DNA is samengesteld uit aminozuren, die al lang worden gebruikt in huidverzorging vanwege hun hydraterende en celvernieuwende voordelen."

Interesse, anyone?

Dit is de lelijkste hond ter wereld

Karen Luiken-23 juni 2024 om 07:52

Er bestaan heel veel verschillende honden op deze wereld, maar er kan er natuurlijk maar één de allerlelijkste zijn. Naar welke viervoeter die titel gaat? Wild Thang, een 8-jarige pekinees.

Wild Thang is dit weekend bij de World’s Ugliest Dog-competitie verkozen tot lelijkste hond van het jaar, waarbij hij de strijd aanging met zeven andere deelnemers. De hond heeft al vijf keer meegedaan aan de wedstrijd, maar het is nu voor het eerst dat hij er met de winst vandoor gaat.

Wild Thang heeft zijn unieke uiterlijk te danken aan een ziekte die hij kreeg toen hij een puppy was. De groei van zijn tanden werd gehinderd, waardoor hij nu rondloopt met een bungelende tong. Ook heeft hij een spieraandoening aan een van zijn poten.

De hond en zijn baasje hebben met de overwinning 5.000 dollar gewonnen.

Ontdek meer