Derde Little Nightmares-game op komst

Nico De Greef-31 augustus 2023 om 17:40

Genoot jij ook zo van de horror en mysteries waarmee Six in Little Nightmares en diens opvolger Little Nightmares II werd geconfronteerd? Dan hebben we goed nieuws: uitgever Bandai Namco heeft aangekondigd dat een derde deel in de maak is!

In het derde deel, dat momenteel gepland staat voor release in 2024, gaan spelers aan de slag met twee gloednieuwe karakters genaamd Low en Alone, die een weg proberen te zoeken uit het onheilspellende Nowhere. De twee personages zitten opgesloten in The Spiral, een cluster van ontrustende locaties, waar ze samen moeten overleven. Het duo moet tal van lugubere personages (waaronder een uit de kluiten gewassen baby) te slim af zijn, om zo te ontsnappen aan deze duistere plaats.

In tegenstelling tot de vorige delen, wordt deel 3 niet gemaakt door ontwikkelaar en bedenker Tarsier Studios, maar wel door Supermassive Games. Deze studio staat bekend voor het maken van o.a. de horrorgames The Dark Pictures Anthology en Until Dawn.

Voor zij die het spelen van horrorgames in hun eentje net iets te eng vinden, is er ook goed nieuws: voor het eerst in de franchise zal het namelijk mogelijk zijn om door het spel te spelen met een vriend(in) dankzij de nieuwe online coöp-modus. Al zal het ook nog steeds mogelijk blijven om het spel solo te spelen met behulp van een AI-gestuurde partner.

Little Nightmares III moet ergens in de loop van 2024 uitkomen voor de PlayStation-consoles, Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc. Bekijk hieronder de aankondigingstrailer:

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Ontdek meer