Mustii gaat in 2024 voor België naar songfestival

Karen Luiken-30 augustus 2023 om 09:58

Het duurt nog even voor het zover is, maar België weet al wie ons land volgend jaar mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. RTBF maakt vandaag bekend dat het gaat om de 32-jarige singer-songwriter Mustii.

Mustii, die ter wereld kwam met de naam Thomas Mustin, komt uit Brussel en heeft al twee succesvolle albums uitgebracht. Naast zanger is hij ook schrijver, componist en acteur. Hij vertolkte enkele rollen in het theater, in reeksen en in films, waaronder de RTBF-reeks ‘La Trêve’.

Volgend jaar brengt Mustii zijn derde album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in ‘Drag race Belgium’ en is hij te zien in de film ‘La nuit se traîne’. Maar daar blijft het niet bij, want hij zal dus ook voor België gaan strijden op het songfestival. Later wordt bekend met welk liedje hij dat gaat doen.

Nederland maakt liedje songfestival bekend

Karen Luiken-29 februari 2024 om 16:30

Een dikke week nadat Mustii het nummer bekendmaakte waarmee hij België op het Eurovisiesongestival vertegenwoordigt, is het nu de beurt aan Nederland. Bij onze noorderburen is het Joost Kleine die in mei het podium in de Zweedse stad Malmö zal betreden en dat doet hij met het liedje ‘Europapa’.

Joost Klein noemt ‘Europapa’ een nummer met een typisch Nederlands geluid, waarvoor hij samenwerkte met dj Paul Elstak en rapper Donnie. Het nummer is een ode aan de overleden vader van de artiest. “Die leerde mij dat grenzen zijn bedacht door mensen en dat je de wereld dus zelf ook kunt bedenken.”

Het songfestival begint op dinsdag 7 mei met de eerste halve finale. Joost Klein treedt net als Mustii op tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei. Op zaterdag 11 mei vindt de finale plaats.

Spel leidt tot vurige discussie in 'Big Brother'

Karen Luiken-29 februari 2024 om 16:20

Wat begint als een onschuldig spel, ontaardt in een vurige discussie tussen de bewoners van ‘Big Brother’. Van lachen tot schreeuwen, de emoties lopen hoog op. En dat komt allemaal door een pannenkoek... “Je moet je fouten inzien", klinkt het in onderstaande sneak preview.

Ontdek meer