Corendon introduceert 'adults-only' zitplekken

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 08:41- Foto:

Bao Menglong via Unsplash

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft besloten om vanaf november een speciale zone zonder kinderen in te richten op vluchten van Schiphol (Amsterdam, Nederland) naar Curaçao. Reizigers die willen genieten van een rustige reis zonder huilende baby's en luidruchtige kleuters kunnen hiervoor kiezen, zij het tegen een extra vergoeding.

Voor een toeslag van 45 euro kunnen passagiers een stoel reserveren in deze kindvrije zone. Deze zone, gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, wordt fysiek afgeschermd van andere zitplaatsen door middel van wanden en gordijnen.

De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat deze 'adults-only-zone', die wordt geïntroduceerd omdat Corendon geen aparte businessclass heeft, een meer ontspannen omgeving biedt voor reizigers.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, TUI en Transavia lijken echter niet overtuigd van dit idee en hebben nog geen plannen om deze optie ook te lanceren.

Weekendtip: Bezoek de grootste Nike store van Europa in Designer Outlet Roermond

Simon Smetryns-16 mei 2024 om 14:21

Sinds vorig weekend heeft Designer Outlet Roermond een nieuwe topshop in haar collectie: de grootste Nike store van Europa. De Nike-winkel in het outlet center gaat binnenkort verbouwen en opent in de tussentijd een indrukwekkende tijdelijke winkel van maar liefst 1400 m² aan de rand van het center, direct naast de parkeerplaats. Dit betekent dat sportliefhebbers 250 m² extra winkelruimte tot hun beschikking hebben om outlet sportgear te shoppen met kortingen tot wel 70% op de retailprijs.

De verbouwing belooft veel goeds. De nieuwe winkel, die haar deuren opent in het voorjaar van 2025, zal 2833 m² groot zijn, verdeeld over twee verdiepingen. Hiermee wordt het nieuwe pand meer dan twee keer zo groot als de huidige locatie.

Voor de liefhebbers van goede deals heeft Nike nog een extraatje in petto: tot 2 juni krijg je 30% extra korting bovenop de outletprijs op schoenen voor zowel mannen als vrouwen bij een aankoop vanaf 30 euro.

Dit verlengde Pinksterweekend biedt een perfecte gelegenheid om deze nieuwe winkel te verkennen. Op zaterdag 18 mei is de outlet open tot 21u00, zoals gebruikelijk. Op zondag 19 mei en maandag 20 mei zijn de openingstijden verlengd tot 22u00. Zo heb je extra veel tijd om te shoppen en van de aantrekkelijke kortingen te profiteren.

Verwen jezelf dit weekend in Designer Outlet Roermond (net over de grens in Nederland) en ontdek er de grootste Nike store van Europa. Bekijk hier welke stores je er nog allemaal kan bezoeken.

Worden rode koffers eerder ingeladen op het vliegtuig?

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:12

Op TikTok gaat een bizarre theorie viraal. De video impliceert dat rode koffers als eerste in het vrachtruim belanden, omdat ze gemakkelijker te spotten zijn in het donker. Maar klopt dit wel?

In een virale TikTok-video van @airportlife_ is te zien hoe een luchtvaartmedewerker bagage aan boord van een vlucht laadt. Als eerste komen de rode koffers aan de beurt, daarna pas komen de koffers met andere kleuren. "Weet jij waarom rode koffers eerst ingeladen worden?"

De theorie is dat als de rode tassen achterin zitten, ze minder snel worden vergeten bij het uitladen. Anderen denken dat het gewoon handiger is om te checken of er nog kofers achterblijven in het laadgebied en om te voorkomen dat zwarte tassen in donkere hoeken worden vergeten. "Welke kleur wordt als laatst geladen?" reageert een TikTokker. "Dan koop ik die." Een ander iemand grapt dat ze nu snapt waarom ze altijd zo lang moet wachten bij de bagageclaim. Ze heeft een rode koffer.

Maar KLM Royal Dutch Airlines noemt het bullshit. Volgens een KLM-medewerker maakt het geen zak uit welke kleur je koffer heeft.De International Air Transport Association zegt dat de TikTok-video bedoeld was om mensen te foppen. En eerlijk gezegd, luchtvaartmedewerkers hebben waarschijnlijk geen tijd om alle koffers op kleur te sorteren...

Dus voordat je een rode koffer bestelt om te voorkomen dat je hem kwijtraakt, denk dan nog even twee keer na.

Ontdek meer