Levende worm gevonden in hersenen van vrouw

Karen Luiken-29 augustus 2023 om 06:13

Artsen hebben een bizarre ontdekking gedaan bij een 64-jarige vrouw. In de hersenen van de Australische bleek een levende worm van 8 centimeter te zitten.

De vrouw had al een paar weken last van buikpijn, diarree en koorts toen ze in januari 2021 werd opgenomen in een ziekenhuis. Een jaar later ging het nog slechter. Toen kreeg ze ook nog klachten zoals vergeetachtigheid en een depressie.

Artsen besloten haar verder te onderzoeken en zagen bij een MRI-scan dat de vrouw afwijkingen in haar hersenen had. Eenmaal op de operatietafel bleek wat daar de oorzaak van was: er zat een levende worm in het hoofd van de vrouw.

Het ging om een Ophidascaris robertsi, een worm die meestal voorkomt bij pythons. De parasiet is nog nooit aangetroffen bij een mens. De vrouw woont in een omgeving waar ook pythons leven en is waarschijnlijk besmet geraakt door uitwerpselen van een slang.

Dit is de lelijkste hond ter wereld

Karen Luiken-23 juni 2024 om 07:52

Er bestaan heel veel verschillende honden op deze wereld, maar er kan er natuurlijk maar één de allerlelijkste zijn. Naar welke viervoeter die titel gaat? Wild Thang, een 8-jarige pekinees.

Wild Thang is dit weekend bij de World’s Ugliest Dog-competitie verkozen tot lelijkste hond van het jaar, waarbij hij de strijd aanging met zeven andere deelnemers. De hond heeft al vijf keer meegedaan aan de wedstrijd, maar het is nu voor het eerst dat hij er met de winst vandoor gaat.

Wild Thang heeft zijn unieke uiterlijk te danken aan een ziekte die hij kreeg toen hij een puppy was. De groei van zijn tanden werd gehinderd, waardoor hij nu rondloopt met een bungelende tong. Ook heeft hij een spieraandoening aan een van zijn poten.

De hond en zijn baasje hebben met de overwinning 5.000 dollar gewonnen.

Ed Sheeran-superfan trouwt met lookalike van zanger

Karen Luiken-21 juni 2024 om 07:40

Wat doe je als de zanger waar je diehard fan van bent al bezet is? Dan zoek je een dubbelganger en trouw je daarmee. De 40-jarige Amanda Baron deed het en gaf onlangs het jawoord aan de 29-jarige Ty Jones.

Amanda en Ty leerden elkaar kennen bij – hoe kan het ook anders – een optreden van Ed Sheeran. Ze vonden elkaar leuk, gingen op date, gingen nog een keer op date en waren ruim een jaar later verloofd. Weer een paar maanden later gaven ze elkaar geheel in Sheeran-stijl het jawoord tijdens een bruiloft die compleet in het teken stond van de Britse zanger. Naast vrienden en familieleden waren er allerlei Hollywood-lookalikes aanwezig.

“Het was de beste dag van mijn leven, beter dan elk optreden waar ik ooit ben geweest. Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld”, zegt Amanda tegen Metro UK.

Haar kersverse man Ty is het daarmee eens en zegt: “Het was een geweldige dag, de beste ooit, en we hadden ons geen betere dag kunnen wensen. Het voelde raar om eens aan de andere kant van de camera’s te staan, en het was geweldig om de lookalikes op de bruiloft te hebben.”

Het koppel heeft samen een dochtertje, dat ze Cherry - een ode aan de vrouw van Ed Sheeran - hebben genoemd.

Ontdek meer