Tips om je enthousiasme voor school na de vakantie te vergroten

Simon Smetryns-29 augustus 2023 om 08:44- Foto:

Steven Abraham via Unsplash

De overgang van vakantie naar school kan soms wat moeilijk zijn. Opnieuw vroeg uit bed, tijdens de mooie zomerdagen die er nog zullen aankomen binnen zitten... Hier zijn enkele tips om je te helpen weer zin te krijgen in school:

  • Stel doelen: Bepaal wat je dit schooljaar wilt bereiken. Of het nu gaat om academische prestaties, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of deelname aan buitenschoolse activiteiten, doelen stellen kan je motivatie vergroten.
  • Plan leuke activiteiten: Kijk uit naar activiteiten die je op school kunt doen en waar je enthousiast over bent. Dit kunnen clubs, sportteams, kunst- of wetenschapsprojecten zijn. Het vooruitzicht van plezierige activiteiten kan je enthousiasme vergroten.
  • Zorg voor een goede werkplek: Richt een comfortabele en georganiseerde studieplek in waar je je op je gemak voelt en effectief kunt studeren. Een opgeruimde en inspirerende omgeving kan je helpen om met meer enthousiasme aan het werk te gaan.
  • Vrienden: Kijk ernaar uit om je vrienden en klasgenoten weer te zien. Sociale interacties zijn belangrijk en kunnen je helpen om je meer betrokken te voelen bij school.
  • Positieve mindset: Probeer een positieve mindset te behouden. Denk aan de nieuwe kennis en vaardigheden die je zult verwerven, en hoe ze je kunnen helpen in de toekomst.
  • Beloon jezelf: Stel beloningen in het vooruitzicht na het voltooien van bepaalde schooltaken. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je werk met meer plezier te doen.

Onthoud dat het normaal is om even tijd nodig te hebben om weer in de schoolroutine te komen. Geef jezelf de tijd en ruimte om aan te passen, en probeer bovenstaande tips toe te passen om je enthousiasme voor school weer aan te wakkeren.

Veel succes dit jaar!

Schrijf je in voor Talents of the Future van Samsung

Joyce Vander Auwera-13 september 2023 om 15:33

Waarom zouden masterstudenten voor multinationals moeten gaan? Gen Z staat voor een keuze in een veranderende arbeidsmarkt, waar innovatie, balans en financiële zekerheid tellen. Samsung's 'Talents of the Future' programma, in samenwerking met topuniversiteiten, bood 50 studenten masterclasses en praktijkervaring.

Het doel? Een brug slaan tussen de academische wereld en de woeste zee van professionele uitdagingen waar pas afgestudeerden zich in storten. Het was een primeur in de Benelux en een samenwerking met de crème de la crème van universiteiten.

Het programma voor het academiejaar '22-'23 bood 50 masterstudenten een duik in de wereld van masterclasses. Ze werden getrakteerd op onderwerpen als data-analyse, de kunst van marketing en persoonlijke vaardigheden waar zelfs James Bond jaloers op zou zijn. Maar er was meer! Ze konden ook proeven van het echte werk door opdrachten uit te voeren en waren VIP-gasten bij evenementen zoals de onthulling van de Galaxy S23. Zo breidden ze niet alleen hun kennis en vaardigheden uit, maar bouwden ze ook een waardevol netwerk op met enthousiaste Samsung-collega's en medestudenten van verschillende universiteiten.

Op 9 juni ontvingen alle dappere deelnemers die het volledige programma tot een goed einde brachten hun officiële 'Samsung Talents of the Future' certificaat. Naast het pronken met dit certificaat op LinkedIn, kregen zes van hen zelfs de kans om Samsung trainees te worden. Ze gaan na de zomer van start met een avontuurlijk traineeprogramma van twee of drie jaar, waarin ze verschillende rollen binnen Samsung binnen hun vakgebied ontdekken. Een vliegende start voor hun carrière!

Na deze geslaagde pilot heeft Samsung de ambitie om het programma uit te breiden naar het academiejaar '23-'24, waarbij ze samenwerken met maar liefst zes universiteiten, waaronder de Universiteit Antwerpen, in de Benelux en het aantal deelnemende studenten verdubbelen naar 100.

Ben jij een masterstudent in je laatste jaar? Grijp dan nu je kans! Je kunt je tot en met 3 oktober inschrijven via deze link. Bovendien krijg je een jaar lang toegang tot Samsung-producten om deel te nemen aan de Masterclasses. Waar wacht je nog op?

Red Bull opent gaming hub op Hogeschool PXL in Hasselt

Karen Luiken-13 september 2023 om 10:49- Foto:

Red Bull Content Pool

Een tussenuur, even geen zin in school of gewoon toe aan afleiding? Op Hogeschool PXL in Hasselt heb je nu de perfecte plek om bij te komen van al je schoolactiviteiten. Daar zijn deze week de deuren geopend van de Red Bull Gaming Hub.

De nieuwe gaming hotspot bevat verschillende kamers en biedt studenten de kans om lekker te hangen of een potje te gamen. Ook vinden er gedurende het academiejaar allerlei community events plaats, exclusieve release parties, bootcamps en streaming sessions.

Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL, is tevreden met de nieuwe plek. “We zijn heel erg fier met de Red Bull Gaming Hub op onze campus. Het is trouwens de eerste in de Benelux.”

En ook Francis Vos, departementshoofd van PXL-Business is blij. "Door ons pionierswerk rond esports in Vlaanderen hebben we zowel nationaal als internationaal een breed en performant netwerk opgebouwd in de gaming-industrie. De Red Bul Gaming Hub zorgt voor een extra en bijzondere dimensie."

Ontdek meer