Tips om je enthousiasme voor school na de vakantie te vergroten

Simon Smetryns-29 augustus 2023 om 08:44- Foto:

Steven Abraham via Unsplash

De overgang van vakantie naar school kan soms wat moeilijk zijn. Opnieuw vroeg uit bed, tijdens de mooie zomerdagen die er nog zullen aankomen binnen zitten... Hier zijn enkele tips om je te helpen weer zin te krijgen in school:

  • Stel doelen: Bepaal wat je dit schooljaar wilt bereiken. Of het nu gaat om academische prestaties, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of deelname aan buitenschoolse activiteiten, doelen stellen kan je motivatie vergroten.
  • Plan leuke activiteiten: Kijk uit naar activiteiten die je op school kunt doen en waar je enthousiast over bent. Dit kunnen clubs, sportteams, kunst- of wetenschapsprojecten zijn. Het vooruitzicht van plezierige activiteiten kan je enthousiasme vergroten.
  • Zorg voor een goede werkplek: Richt een comfortabele en georganiseerde studieplek in waar je je op je gemak voelt en effectief kunt studeren. Een opgeruimde en inspirerende omgeving kan je helpen om met meer enthousiasme aan het werk te gaan.
  • Vrienden: Kijk ernaar uit om je vrienden en klasgenoten weer te zien. Sociale interacties zijn belangrijk en kunnen je helpen om je meer betrokken te voelen bij school.
  • Positieve mindset: Probeer een positieve mindset te behouden. Denk aan de nieuwe kennis en vaardigheden die je zult verwerven, en hoe ze je kunnen helpen in de toekomst.
  • Beloon jezelf: Stel beloningen in het vooruitzicht na het voltooien van bepaalde schooltaken. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je werk met meer plezier te doen.

Onthoud dat het normaal is om even tijd nodig te hebben om weer in de schoolroutine te komen. Geef jezelf de tijd en ruimte om aan te passen, en probeer bovenstaande tips toe te passen om je enthousiasme voor school weer aan te wakkeren.

Veel succes dit jaar!

Thomas More brengt alle Kempische lerarenopleidingen naar Campus Geel

Simon Smetryns-31 januari 2024 om 08:40

Vanaf academiejaar 2025-2026 zal het opleidingsaanbod van Campus Vorselaar verhuizen naar Campus Geel. “We brengen al onze lerarenopleidingen samen onder één dak. Met Geel als kloppend hart van kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Stijn Coenen, algemeen directeur van Thomas More. “Het is een krachtige investering in onze leraren van morgen.”

Campus Geel bood al de Verkorte Educatieve Bachelor en het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs aan. Vanaf academiejaar 2025-2026 zullen nu ook de studenten Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs les krijgen in Geel. Ook de Bachelor Leraar Lager Onderwijs van Turnhout zal dat academiejaar naar de Kempische stad verhuizen. Zo komen alle lerarenopleidingen samen op één campus. Enkel de secundaire onderwijsvakken Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie behouden hun plek op de sportcampus in Turnhout. De verschuiving zorgt voor een betere ontsluiting van het aanbod in centrumstad Geel en versterkt multidisciplinaire samenwerkingen en doorstroom vanuit andere opleidingen.

Een verhuis met impact

Gevolg van deze beslissing is de sluiting van Campus Vorselaar. “Ik koester de rijke en lange traditie van onze lerarenopleidingen daar”, vertelt Coenen. “En erken de waarde die ze hadden voor de Kempische regio. Ik besef heel goed dat deze keuze impact zal hebben op zowel onze medewerkers als onze studenten. Daarom stellen we alles in het werk om de verhuis zo zacht mogelijk te laten verlopen.” De huidige studenten kunnen hun opleiding binnen de gewone doorlooptijd afronden op hun vertrouwde campus. In 2024-2025 zal de laatste lichting leraren in spe starten in Vorselaar en Turnhout. Voor hen voorziet de hogeschool een zorgvuldig opvolgingsprogramma. De komende maanden wordt er werk gemaakt van een gedetailleerde planning.

Blokken? Dat doe je op deze unieke locaties in Brussel!

Karen Luiken-24 december 2023 om 09:18

Studenten die zich in alle rust willen voorbereiden op hun examens kunnen dat deze blokperiode doen bij allerlei unieke locaties in Brussel. Er worden in het totaal 38 ‘Study Spaces’ beschikbaar gesteld, verspreid over de hele stad.

De 38 locaties zijn samen goed voor bijna 1.000 plaatsen. Veel van de locaties liggen in het centrum van Brussel en zijn goed bereikbaar. Studenten kunnen onder meer terecht in het pas gerenoveerde Beursgebouw, Ancienne Belgique, Gare Maritime, Cinema Palace, AG Insurance, Silversquare North en Capital.

Van de 38 Study Spaces zijn er 20 tijdens de feestdagen geopend. Zelfs als je op 24 december, 25 december, 31 december of 1 januari wilt komen studeren, ben je welkom. De grootste Study Space, Gare Maritime in Tour & Taxis met 150 plaatsen, is op deze dagen geopend van 09.00 tot 22.00 uur ’s avonds.

Wil je een studieplekje reserveren? Of ben je benieuwd wanneer je bij welke locatie terechtkunt? Klik dan hier!

Ontdek meer