Tips om je enthousiasme voor school na de vakantie te vergroten

Simon Smetryns-29 augustus 2023 om 08:44- Foto:

Steven Abraham via Unsplash

De overgang van vakantie naar school kan soms wat moeilijk zijn. Opnieuw vroeg uit bed, tijdens de mooie zomerdagen die er nog zullen aankomen binnen zitten... Hier zijn enkele tips om je te helpen weer zin te krijgen in school:

  • Stel doelen: Bepaal wat je dit schooljaar wilt bereiken. Of het nu gaat om academische prestaties, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of deelname aan buitenschoolse activiteiten, doelen stellen kan je motivatie vergroten.
  • Plan leuke activiteiten: Kijk uit naar activiteiten die je op school kunt doen en waar je enthousiast over bent. Dit kunnen clubs, sportteams, kunst- of wetenschapsprojecten zijn. Het vooruitzicht van plezierige activiteiten kan je enthousiasme vergroten.
  • Zorg voor een goede werkplek: Richt een comfortabele en georganiseerde studieplek in waar je je op je gemak voelt en effectief kunt studeren. Een opgeruimde en inspirerende omgeving kan je helpen om met meer enthousiasme aan het werk te gaan.
  • Vrienden: Kijk ernaar uit om je vrienden en klasgenoten weer te zien. Sociale interacties zijn belangrijk en kunnen je helpen om je meer betrokken te voelen bij school.
  • Positieve mindset: Probeer een positieve mindset te behouden. Denk aan de nieuwe kennis en vaardigheden die je zult verwerven, en hoe ze je kunnen helpen in de toekomst.
  • Beloon jezelf: Stel beloningen in het vooruitzicht na het voltooien van bepaalde schooltaken. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je werk met meer plezier te doen.

Onthoud dat het normaal is om even tijd nodig te hebben om weer in de schoolroutine te komen. Geef jezelf de tijd en ruimte om aan te passen, en probeer bovenstaande tips toe te passen om je enthousiasme voor school weer aan te wakkeren.

Veel succes dit jaar!

Dit is wat je te wachten staat op Student Welcome Kortrijk

Chelsy Vanlerberghe-30 september 2024 om 09:00

Op 3 oktober verandert het Nelson Mandelaplein in Kortrijk opnieuw in dé place to be voor alle studenten. Ben je klaar om het academiejaar écht goed in te zetten? Denk: beats, sfeer en al je vrienden samen op één plek. Klaar om te feesten alsof er geen deadlines bestaan? Dit is wat je moet weten!

Vanaf 20u barst het los met een line-up die je gegarandeerd op de dansvloer houdt. Heb je nog geen moves geoefend? No stress, de beats van DJ contest winaar Mielski, The Bridge en Impact Mat doen al het werk. Daarna zorgen Skumic, Manuals B2B Meaghan en Used ervoor dat je geen seconde stil kunt staan. Van 2u00 tot 3u00 sluit Tola OG het plein af met een knaller van formaat.

Naast genieten van de beste muziek, kan je ook chillen in het sponsordorp. Score wat gratis goodies, check nieuwe producten en proef hier en daar wat lekkers. Effe opladen voor de volgende danssessie? Perfect.

De inkom is maar 1 euro. Jawel, voor amper een euro heb je een hele avond plezier (en waarschijnlijk de volgende ochtend een dikke kater). Wie zegt daar nu nee tegen? Wij alvast niet! TAGMAG zal ook van de partij zijn. See you there!

Met deze tips overleef jij het academiejaar

Chelsy Vanlerberghe-23 september 2024 om 16:33

Het nieuwe academiejaar is van start gegaan! De boeken worden afgestoft, de feestoutfits worden uit de kast getrokken en de katers van de zomer zijn nog niet helemaal voorbij. Hier zijn wat tips om dat nieuwe academiejaar met een knal te beginnen. Ready? Let’s go!

Maak een to-do list (maar minder saai)

Zet je doelen voor het jaar op papier, maar maak het leuk. Schrijf niet alleen "studeren voor tentamens", maar ook "5 nieuwe koffieplekken uitproberen" of "een keer niet in de bib slapen". Hierdoor blijft het luchtig én houd je je motivatie hoog.

Maak je kot gezellig

Kan je bureau een upgrade gebruiken? Voeg wat kleur toe met posters van je favoriete bands, een paar planten (ja, dat is een hulpmiddel tijdens de blok!) en wat funky verlichting. Een gezellige ruimte maakt studeren net iets minder saai. Bonus: een goede vibe helpt je concentreren!

Stel je doelen, maar hou het chill

Eén van de grootste fouten is te veel hooi op je vork nemen. Stel haalbare doelen voor jezelf. Wil je dit jaar je gemiddelde verbeteren? Super! Maar doe het stap voor stap. En geef jezelf af en toe een pauze. Netflix kijkt niet zichzelf, hè?

Zorg dat je je lesmateriaal op tijd hebt

Niks zo stressvol als last-minute op zoek gaan naar boeken of materialen. Begin op tijd met het verzamelen van je studiemateriaal. Check online, kijk op tweedehands websites, en vraag rond bij vrienden. Zo kan je met een gerust hart de eerste lessen in!

Leer nieuwe mensen kennen

Zoek je squad! Of het nu gaat om studeren, feesten of gewoon een luisterend oor hebben, zorg dat je een paar goede vrienden om je heen hebt. Het gaat je academiejaar zoveel makkelijker maken.

Zoek gezellige koffiebars dichtbij campus

Het is geen geheim dat studenten en koffie een onmiskenbare band hebben. Investeer in een goede thermoskan en ga op zoek naar de beste koffietentjes in de buurt. Niets houdt je beter scherp dan een goede cappuccino (of vijf).

Wees sociaal, maar hou het realistisch

Je wilt misschien de leukste gast zijn op elk feestje, maar vergeet niet dat je ook nog moet studeren. Dus, kies je momenten. Soms moet je leren "nee" zeggen. Overbelasting is de vijand van elke student. Dus, plan je verplichtingen, maar laat ruimte voor spontane dingen. Een weekendje weg of een last-minute feestje kan net het juiste zijn!

Vergeet niet te feesten!

De balans is key. Studeren is belangrijk, maar je hebt ook tijd nodig om te ontspannen en te feesten. Zorg voor een goede mix. Geniet van het leven, je vrienden, en al het moois dat het academiejaar te bieden heeft. Maak herinneringen die je later met een grote glimlach terug kunt kijken.

Ontdek meer