Martien Meiland maakt zich geen zorgen om boek van 'verbannen huisvriendin'

Karen Luiken-29 augustus 2023 om 07:27

Martien Meiland ligt er niet wakker van dat Caroline van Eeden, de ‘verbannen’ huisvriendin van de familie, een eigen boek met daarin ongetwijfeld allerlei onthullingen uitbrengt. Dat zegt hij in een gesprek met RTL Boulevard.

Caroline was twee seizoenen te zien in ‘Chateau Meiland’, maar verdween uit de spotlights na een ruzie met de familie. Sindsdien is er veel over haar geschreven, vaak negatief, waardoor Caroline een depressie opliep en gediagnosticeerd werd met PTSS. In haar boek vertelt ze daar meer over. “Als het aan mij had gelegen, zou dit boek wellicht nooit tot stand zijn gekomen, maar ik heb geen andere keuze”, schreef Caroline vorige week op social media. “Gedurende de afgelopen vier jaar is er zoveel over mij gezegd en geschreven, dat ik uiteindelijk niet anders kon dan één keer mijn eigen verhaal te vertellen.”

In het programma ‘Vandaag Inside’ werden al wat passages uit het boek gedeeld, waaronder ook een over het feit dat Martien vroeger weleens op homo-ontmoetingsplaaatsen was. Maar daar maakt de voormalige kasteelheer zich geen zorgen over. “Wij lagen in een deuk. Als dat de high glos is uit het boek...”, zegt hij tegen RTL Boulevard. “Ik was 40 toen ik uit de kast kwam, ik wilde het ontdekken. Ik schaam me daar niet voor.”

Voetballer Noa Lang te zien in eigen documentaire

Karen Luiken-23 februari 2024 om 11:40

Er is een documentaire over voetballer Noa Lang gemaakt. Amazon Prime maakt in een persbericht bekend dat de serie vanaf nu op de streamingsdienst te zien is.

De docu draagt de naam ‘Lastpak: Noa Lang’ en geeft de kijker een exclusief kijkje in het leven van de 24-jarige voetballer. “Van ruzies op het veld tot confrontaties thuis, ‘Lastpak: Noa Lang’ neemt je mee in het confronterende verhaal van Noa Lang, een man die zijn droomtransfer najaagt in een harde wereld, waar de messen zijn geslepen en fouten snel gemaakt zijn”, zo klinkt het in een omschrijving.

Naast Noa Lang komen ook andere voetballers aan het woord. Onder meer Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Denzel Dumfries en Jurriën Timber maken hun opwachting. Ook de ouders van Noa Lang komen in beeld.

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Ontdek meer