Lerares met Z-cup mag terug lesgeven

Simon Smetryns-28 augustus 2023 om 14:29

Een Canadese docente die vorig jaar haar ontslag kreeg omdat ze met een Z-achtige cup kwam lesgeven, heeft een nieuwe job in het onderwijs gekregen.

De ouders van de middelbare school Nora Frances Henderson in Hamilton (Ontario, Canada) werden deze week gewaarschuwd door de schooldirecteur dat er mogelijk 'protesten' en 'verstoringen' kunnen volgen na de aanstelling van Kayla Lemieux.

De lerares werd in maart op betaald verlof gezet door haar vorige school nadat een foto van haar viraal ging. Dat maakte de ouders van de leerlingen erg boos. Zij bekritiseerden de schoolraad omdat ze geen strengere kledingvoorschriften aan de docente hadden opgelegd. De school kreeg voortdurend te maken met bomdreigingen en schietincidenten nadat de foto's van de docente met mega boobies viraal gingen.

In een interview met The Post zei ze stellig dat haar borsten niet nep waren - zelfs nadat ze gefotografeerd was terwijl ze zonder hen van huis ging. Ze gaf toe dat ze de echtheid niet kan bewijzen en deelde mee dat ze "geen transgender persoon" is, maar dat ze "interseks" is geboren.

Ze zei dat ze nooit een formele diagnose heeft ontvangen en beweerde ook dat haar arts haar heeft verteld dat ze lijdt aan een aandoening die bekend staat als gigantomastie.

Zou jij nog gefocust de les kunnen volgen?

Student verzint ideale 'spiekbriefje'

Karen Luiken-28 september 2023 om 12:20

Vergeet spiekbriefjes, een volgeschreven arm of afkijken. Een student uit Spanje heeft een veel betere manier bedacht om zonder te leren te kunnen slagen voor een examen: balpennen volschrijven met aantekeningen.

Op het internet gaat een foto rond van een rechtenprofessor. Daar zijn tien balpennen op te zien. Geen gewone balpennen, maar balpennen die je door je studie heen kunnen loodsen (als je niet betrapt wordt). Ze staan namelijk vol met allerlei nuttige informatie. Oftewel: het zijn de ideale spiekbriefjes.

De docent had de pennen twee jaar geleden ontdekt en nam ze toen in beslag, maar vond ze onlangs weer toen ze haar kantoor aan het schoonmaken was. “Bij het opruimen van mijn kantoor vond ik een overblijfsel van de universiteit dat we een paar jaar geleden van een student in beslag hadden genomen”, aldus de docent. “Wat een kunst!”

Perkamentus (82) overleden

Joyce Vander Auwera-28 september 2023 om 12:10

De entertainmentwereld rouwt om het verlies van de getalenteerde acteur Michael Gambon, die op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Zijn familie bracht dit trieste nieuws naar buiten via een verklaring aan de Britse pers. Gambon was een bekend gezicht in films zoals 'Fantastic Mr. Fox' en de onvergetelijke 'Harry Potter'-reeks.

Bij het grote publiek zal hij voor altijd herinnerd worden als de charismatische Albus Dumbledore, ofwel Albus Perkamentus, in maar liefst zes 'Harry Potter'-avonturen. Hij nam deze iconische rol over na het onverwachte overlijden van Richard Harris na de eerste twee films.

Volgens zijn familie is Gambon in het ziekenhuis omringd door zijn geliefden ingeslapen. Zijn uitmuntende carrière, die meer dan zes decennia omspande, bevatte meer dan 150 onvergetelijke optredens in films en series.

De legendarische acteur begon zijn reis in de wereld van het theater naast niemand minder dan Laurence Olivier. Hij was een van de oprichters van het Royal National Theatre. In de loop van zijn leven heeft hij talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA's. In 1998 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II, als eerbetoon aan zijn opmerkelijke en invloedrijke bijdrage aan de Britse cultuur.

Ontdek meer