Apple waarschuwt: 'Slaap niet naast opladende telefoon'

Karen Luiken-27 augustus 2023 om 07:57

Slaap niet naast een telefoon die aan de oplader ligt. Die waarschuwing heb je vast al ooit gehoord, maar wordt nu nog maar eens benadrukt door Apple.

De technologiegigant heeft de veiligheidsinformatiehandleiding van het bedrijf een update gegeven. Vanaf nu staat er een boodschap in waarmee iPhone-gebruikers worden gewaarschuwd om niet naast hun telefoon te slapen als die aan de lader ligt.

Apple vraagt klanten om situaties te vermijden waarbij de huid in direct contact komt met een telefoon of oplader. “Slaap niet op een apparaat, stroomadapter of draadloze oplader, en leg het niet onder een deken, kussen of je lichaam als het is aangesloten op een stroombron”, zo klinkt het advies.

Het bedrijf verklaart ook dat gebruikers hun telefoon naar boven moeten opladen in een goed geventileerde ruimte. Langdurig huidcontact met de oplaadkabel moet vermeden worden als de gsm is aangesloten op een stroombron. Doe je dit niet, dan zou het volgens Apple letsel kunnen veroorzaken.

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer