Ed Sheeran brengt in september nieuw album uit

Karen Luiken-25 augustus 2023 om 06:53- Foto:

Reuters

Ed Sheeran zit niet stil. De zanger die in mei nog zijn zesde studiealbum uitbracht, komt in september wéér met een nieuwe plaat. Dat laat hij weten op Instagram.

Het album gaat ‘Autumn Variations’ heten. “Afgelopen herfst ontdekte ik dat mijn vrienden en ik zoveel levensveranderingen doormaakten”, schrijft Ed over zijn nieuwe album. “Toen ik begin vorig jaar een moeilijke tijd doormaakte, hielp het schrijven van liedjes me mijn gevoelens te begrijpen en in het reine te komen met wat er aan de hand was. Toen ik hoorde over de verschillende situaties van mijn vrienden, schreef ik nummers - sommige vanuit hun perspectief en sommige vanuit het mijne - om vast te leggen hoe zij en ik destijds naar de wereld keken. Er waren hoogtepunten van verliefdheid en nieuwe vriendschappen, maar er waren ook dieptepunten van liefdesverdriet, depressie, eenzaamheid en verwarring.”

De nieuwe plaat verschijnt op 29 september. Fans kunnen het album nu vast pre-orderen.

Billie Eilish belooft nieuw album

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:05

Fans van Billie Eilish mogen de komende tijd veel nieuwe muziek van hun grote idool verwachten. De 21-jarige zangeres heeft in een interview met het programma ‘The Cookout’ gezegd dat ze met een nieuw album bezig is.

“Er komt een heel nieuw album aan”, aldus Billie. “We zitten in het laatste deel van het maakproces. Dat betekent niet dat het nu al uitkomt, maar wel dat het eraan zit te komen.”

Het album, waarvan nog geen releasedatum bekend is, wordt de derde plaat voor Billie. Eerder bracht ze al ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en ‘Happier Than Ever’ uit.

Ed Sheeran wil elk seizoen nieuw album lanceren

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:01- Foto:

Reuters

Heb je moeite met seizoenswisselingen? Ed Sheeran gaat het makkelijker maken voor je. De zanger, die vrijdag zijn herfstplaat ‘Autumn Variations’ uitbracht, wil volgens Britse media elk seizoen een nieuw album uitbrengen.

“Ik wil een ‘Summer Variatons’ maken en een ‘Spring Variatons’, en er komt ook nog een ‘Winter Variatons’", zegt de Britse zanger. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een ander project. "We hebben nog een grote popplaat."

Wanneer de nieuwe albums uit moeten komen, is nog niet bekend.

Ontdek meer