Deze pareltjes verschijnen in oktober op Disney+

Karen Luiken-30 september 2021 om 13:19

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in augustus zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

LEGO STAR WARS: GRIEZELIGE VERHALEN (1 oktober)
Na ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ moeten Poe en BB-8 een noodlanding maken op de vulkanische planeet Mustafar. Daar botsen ze op de hebzuchtige Graballa the Hutt, die Darth Vaders kasteel heeft gekocht en het renoveert tot het eerste luxe all-inclusive Sith-geïnspireerde hotel van het sterrenstelsel. Terwijl hij wacht op de reparatie van zijn X-Wing, wagen Poe, BB-8, Graballa en Dean (een kranige, dappere jongen die werkt als Graballa’s monteur) zich diep in het mysterieuze kasteel samen met Vaneé, Darth Vaders trouwe dienaar. Onderweg vertelt Vaneé drie griezelige verhalen over oude artefacten en iconische schurken uit alle Star Wars-tijdperken. Terwijl Vaneé vertelt en onze helden dieper in de duistere onderbuik van het kasteel lokt, ontstaat er een sinister plan. Met de hulp van Dean moeten Poe en BB-8 hun angsten onder ogen zien, een eeuwenoud kwaad stoppen én ontsnappen om naar hun vrienden terug te keren.

BLACK WIDOW (6 oktober)
In de actievolle spionagethriller ‘Black Widow’ confronteert Natasha Romanoff, alias Black Widow, haar duistere verleden als een gevaarlijke samenzwering naar voren komt. Achtervolgd door een macht die zich door niets laat weerhouden om haar ten val te brengen, moet Natasha met haar verleden als spion en haar verbroken relaties afrekenen vanuit de tijd dat ze nog geen Avenger was. Black Widow is de eerste film van fase vier van het Marvel Cinematic Universe.

MUPPETS HAUNTED MANSION (8 oktober)
In 'Muppets Haunted Mansion' gaat de wereldbekende waaghals Gonzo de grootste uitdaging van zijn leven aan door een ​​zeer spannende nacht door te brengen op de engste plek op aarde, The Haunted Mansion. Kermit en zijn vriend Pepé the King Prawn worden in deze muzikale komedie herenigd met de volledige Muppets-bende. Samen spelen ze de populaire geesten van de Haunted Mansion in dit griezelig grappige Muppets-avontuur, met een indrukwekkende sterrencast.

JUST BEYOND (13 oktober)
Geïnspireerd op de boeken van R.L. Stine. 'Just Beyond' is een serie van acht afleveringen over de verbazingwekkende en uitdagende verhalen van een realiteit die net iets verder gaat dan die die we kennen. Elke aflevering zien de kijkers een nieuwe cast die op een verrassende reis van zelfontdekking gaat in een bovennatuurlijke wereld van heksen, aliens, geesten en parallelle universa.

AMERICAN HORROR STORY: DOUBLE FEATURE (20 oktober)
In 'American Horror Story: Double Feature' verhuizen een ploeterende schrijver, zijn zwangere vrouw en hun dochter naar een afgelegen kuststad om de winter te overbruggen. Terwijl ze zich settelen, maken de ware bewoners van het stadje zichzelf bekend. 'American Horror Story: Double Feature' is het tiende seizoen van de bekroonde anthologieserie van Ryan Murphy en Brad Falchuk.

EN VERDER...

  • Alita: Battle Angel – 1 oktober
  • Empire, seizoen 1 tot en met 6 – 6 oktober
  • Tussen de Sterren – 6 oktober
  • Reservation Dogs – 13 oktober
  • The Resident, seizoen 3 – 13 oktober
  • Aliens – 15 oktober
  • Atlanta, seizoen 1 en 2 – 20 oktober
  • The Kid Who Would Be King – 22 oktober
  • Liar, seizoen 1 en 2 – 27 oktober
  • Books of Blood – 29 oktober

Kes Bakker met de cast van 'De Slag Om De Schelde' (nu op Netflix)

Simon Smetryns-17 oktober 2021 om 11:27

'De Slag Om De Schelde' is nu te zien op Netflix. Kes Bakker sprak de jonge cast in Antwerpen.

Had jij deze fouten opgemerkt in 'Squid Game'?

Nico De Greef-16 oktober 2021 om 12:36

Squid Game mag dan wel de meest bejubelde en bekeken Netflix-serie aller tijden zijn, toch is de nagenoeg perfecte reeks niet zonder enkele foutjes. Dit dankzij het indrukwekkende speurwerk van enkele oplettende kijkers. Had jij ze opgemerkt? Dit zijn de meest opvallende fouten in de serie:

1. Spelers met verkeerde nummers

In Squid Game strijden 456 mensen tegen elkaar om kans te maken op een gigantische geldprijs. Om alle deelnemers van elkaar te onderscheiden krijgen ze allemaal een uniek nummer toegewezen. Zo heeft hoofdrolspeler Gi-Hun bijvoorbeeld het nummer 456. Een aandachtige kijker heeft nu ontdekt dat spelers regelmatig van nummer lijken te wisselen. In het eerste spel, Red Light, Green Light, is in een scène een oude man op de achtergrond te zien met nummer 088. Maar later op het eliminatiescherm lijkt nummer 088 plots een jonge vrouw te zijn.

2. Het genderswappen gaat door

Hetzelfde fenomeen speelt zich ook af tijdens het tweede spel. In een scène is te zien hoe een vrouw met het nummer 061 wordt geëlimineerd nadat ze het spel verliest. Op het beeldscherm zien we echter een heel andere speler met het nummer 061. Dit geldt ook voor nummers 321 en 331.

3. Spellingsfouten

Hoewel Squid Game van Koreaanse makelij is, wordt er af en toe Engels gesproken en geschreven in de serie. Wanneer politieagent Joon-ho op zoek gaat naar geheime documenten met informatie over de spelen, stuit hij op een formulier met een grote spellingsfout. Op het papier staat in grote rode letters "TOP SCRERT" in plaats van "TOP SECRET".

4. Een speler is 124 jaar oud

In het spel waarbij de deelnemers over glasplaten moeten lopen, vertelt speler 013 dat hij jarenlang in een glasfabriek heeft gewerkt. Hierdoor kan hij zien welke platen veilig zijn en welke niet. Wanneer de game-regisseur het dossier van nummer 013 opzoekt, is te zien dat hij is 1897 is geboren en dus maar liefst 124 jaar oud is. Wederom een typfoutje die de makers van de serie over het hoofd hebben gezien.

5. De vorm van de paraplu

In aflevering 3 moeten de deelnemers een vorm uit een koekje weten te halen zonder dat de vorm breekt. Aan het begin van het spel krijgen de deelnemers keuze uit vier afbeeldingen die op een muur staan afgebeeld. Onder de afbeeldingen is ook een paraplu die op magische wijze van vorm lijkt te veranderen.

Ontdek meer