Man duizenden keren gebeld nadat nummer in 'Squid Game' verschijnt

Karen Luiken-30 september 2021 om 04:34

Een Koreaanse man heeft duizenden telefoontjes ontvangen nadat zijn nummer in de razend populaire Netflix-serie ‘Squid Game’ verscheen. Dat melden verschillende media.

‘Squid Game’ is een fictieve dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Het is een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood.

In de eerste aflevering van de reeks wordt een visitekaartje getoond met daarop een achtcijferig nummer. Een nummer dat echt blijkt te bestaan en van een man uit Zuid-Korea is. Hij beweert sinds de komst van de show zo’n 4000 telefoontjes per dag te ontvangen. Veelal van kinderen die ook aan het spel mee willen doen en niet weten dat het om een fictieve game gaat.

Nu denk je vast: waarom wijzigt de man zijn nummer niet gewoon? Dat is volgens hem niet mogelijk omdat hij het al tien jaar gebruikt en het is gekoppeld aan zijn bedrijf.

Zien: trailer 'Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses'

Dieter Blarinckx-16 oktober 2021 om 10:09

De eerste trailer van de gloednieuwe game show 'Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses' werd gisteren gedropt! In deze vierdelige spelshow gaat Dame Helen Mirren op zoek naar de grootste fans van 'Harry Potter'.

Vanaf 28 november zal de show te zien zijn op tv, zo'n vier weken lang. Ook zal deze rechtsreeks te streamen zijn via HBO Max, en dus hopelijk bij ons in Vlaanderen via Streamz.

In de show komen verschillende opdrachten, trivia en speciale gasten aan bod. Vier weken lang gaan ze telkens op zoek naar dé grootste Potterheads.

'Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses', vanaf 28 november te zien!

Check hieronder alvast de trailer:

Superman komt uit de kast in nieuwe strip

Karen Luiken-12 oktober 2021 om 15:57

Jonathan Kent, de nieuwe Superman en tevens zoon van Clark Kent en Lois Lane, komt in een nieuwe strip van DC Comics uit de kast. Hij zal binnenkort een romantische relatie aangaan met een mannelijke vriend.

De nieuwe Superman is een moderne versie van zijn vader. Sinds de serie ‘Superman: Son of Kal-El’ bestreed hij al bosbranden als gevolg van de klimaatverandering, verijdelde hij een schietpartij op een middelbare school en protesteerde hij tegen de deportatie van vluchtelingen in Metropolis.

Na deze gebeurtenissen vond Tom Taylor, het brein achter Supermans nieuwe serie, het passend om Jonathan Kent op iemand van hetzelfde geslacht te laten vallen. En die persoon in kwestie zal Jay Nakamura zijn, een collega die in de derde comic uit de serie al eens opdook. De twee werden goede vrienden, maar dat blijkt nu dus meer te zijn.

“Superman is altijd een symbool geweest voor hoop, waarheid en gerechtigheid”, aldus Tom Taylor. “Dat symbool staat nu voor meer dan dat. Meer mensen kunnen vanaf nu iets van zichzelf terugzien in een van de machtigste superhelden uit de comicwereld.”

Ontdek meer