Man duizenden keren gebeld nadat nummer in 'Squid Game' verschijnt

Karen Luiken-30 september 2021 om 04:34

Een Koreaanse man heeft duizenden telefoontjes ontvangen nadat zijn nummer in de razend populaire Netflix-serie ‘Squid Game’ verscheen. Dat melden verschillende media.

‘Squid Game’ is een fictieve dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Het is een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood.

In de eerste aflevering van de reeks wordt een visitekaartje getoond met daarop een achtcijferig nummer. Een nummer dat echt blijkt te bestaan en van een man uit Zuid-Korea is. Hij beweert sinds de komst van de show zo’n 4000 telefoontjes per dag te ontvangen. Veelal van kinderen die ook aan het spel mee willen doen en niet weten dat het om een fictieve game gaat.

Nu denk je vast: waarom wijzigt de man zijn nummer niet gewoon? Dat is volgens hem niet mogelijk omdat hij het al tien jaar gebruikt en het is gekoppeld aan zijn bedrijf.

Ketnet zoekt nieuwe wrappers

Karen Luiken-27 januari 2022 om 16:55

Ketnet gaat op zoek naar nieuwe wrappers. Sien Wynants en Thomas Van Achteren hebben aangekondigd afscheid te nemen van de zender en daardoor ontstaat er ruimte voor nieuw talent.

Sien en Thomas maakten het nieuws bekend in ‘Gillis en Govaerts’ bij MNM. Op het Gala van de Gouden K’s in april zeggen ze hun job als Ketnet-wrapper officieel vaarwel. "Na 9 jaar heb ik het gevoel dat ik zowat alle Ketnet-watertjes doorzwommen heb. Ik heb de dagelijkse live-wrap nog meegemaakt, Kingsize Live, het allereerste kleine Gala tot het Sportpaleis. Vaak in het buitenland gezeten en mooie programma's gemaakt. De cirkel is rond”, zegt Sien. “Tien jaar had een mooi rond getal geweest, maar net daarom doe ik het nu al. Ik sta open voor elke nieuwe uitdaging, voor minstens negen jaar!"

Ook Thomas vindt het tijd voor een nieuwe stap. “De afgelopen acht jaar heb ik zoveel fijne dingen gedaan bij Ketnet, waar ik voorheen enkel maar van kon dromen. ‘Goedenavond jongens en meisjes!!!’ In een overvol Sportpaleis. Samen met de Ketnetters de wereld een heel klein beetje warmer maken tijdens De Warmste Week. Presenteren voor een gevuld strand op Pennenzakkenrock en zoveel meer. Het is tijd om de fakkel door te geven. Iemand anders deze fijne ervaringen te gunnen en zelf op zoek te gaan naar nieuwe avonturen."

Met het vertrek van Sien en Thomas is er plek ontstaan voor nieuwe wrappers. Die zoekt Ketnet met een zoektocht die op 1 mei officieel van start gaat. Heb jij geen schrik van camera’s en kun jij goed overweg met kinderen en jongeren tussen de zes en twaalf jaar? Schrijf je dan voor 28 februari in en wie weet word jij binnenkort een collega van Sarah, Sander en Gloria!

Ali B legt werk tijdelijk neer

Karen Luiken-26 januari 2022 om 16:47

Ali B legt zijn werk tijdelijk neer. Zo lang er onderzoek wordt gedaan naar de beschuldigingen over verkrachting en seksueel grensoverschrijdend gedrag zal de rapper niet actief zijn als artiest. Dat laat zijn managementbureau SPEC weten via Instagram.

“De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons”, aldus SPEC. “Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.”

Vervolgens richt het managementbureau zich op de van verkrachting beschuldigde rapper: “De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn.”

Ali B gaat zich de komende tijd op zijn gezin focussen en onthoudt zich van verder commentaar.

Ontdek meer