Cast nieuwe 'Wonka'-film bekendgemaakt!

Dieter Blarinckx-30 september 2021 om 07:08

Timothée Chalamet, de Frans-Amerikaanse acteur die momenteel te zien is in 'Dune', zal binnenkort de hoofdrol spelen in de nieuwste verfilming van Roald Dahls boek 'Charlie and the Chocolate Factory'. De nieuwe film zal de titel 'Wonka' dragen en zal inzoomen op de beginjaren van de excentrieke chocolademaker.

Buiten Chalamet was er nog bitter weinig bekend over de rolverdeling, tot gisterenavond. Warner maakte immers bekend dat ze voor de nieuwe verfilming ook andere grote namen wisten te strikken. Zo zullen ook Rowan Atkinson, Sally Hawkins en Olivia Colman te zien zijn in de prent. Welke rollen zij net zullen spelen, is helaas nog niet bekend.

De productie van 'Wonka' zal spoedig starten, maar wanneer we 'm net in de bioscoop mogen verwachten, is helaas nog niet bekend.

Waarschijnlijk geen dwergen in live action-remake 'Sneeuwwitje'

Karen Luiken-27 januari 2022 om 07:30

Disney’s nieuwste live action-remake over Sneeuwwitje gaat er waarschijnlijk heel anders uit zien dan het origineel. De zeven dwergen die in het oorspronkelijke verhaal een grote rol spelen, worden hoogstwaarschijnlijk vervangen door ‘magische wezens’. Dat meldt The Wrap.

Het nieuws dat er een live action-remake over ‘Sneeuwwitje’ komt, is al even bekend. Veel fans zijn blij met de plannen, maar tegelijkertijd klinkt er ook kritiek. Peter Dinklage, een acteur die een grote rol speelt in ‘Game of Thrones’, is het niet eens met de film en noemt ‘het verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven’ achterlijk.

Disney heeft gereageerd op de kritiek en laat inmiddels weten dat de zeven dwergen uit het origineel niet als dwergen zullen worden afgebeeld. “Om te voorkomen dat de stereotypen uit de originele animatiefilm worden versterkt, pakken we deze zeven personages op een andere manier aan en hebben we overleg gepleegd met leden van de dwerggemeenschap”, aldus Disney volgens The Wrap in een verklaring. In plaats van dwergen te casten, zal Disney ‘magische wezens’ in de film verwerken. Het is nog niet duidelijk hoe dat wordt precies wordt vormgegeven.

'Dune' komt even terug in IMAX!

Dieter Blarinckx-26 januari 2022 om 20:16

Wie helemaal in de ban was van de science-fictionfilm 'Dune', gaan we nu héél blij maken. Bioscoopketen heeft namelijk aangekondigd dat ze 'Dune' tijdelijk hernemen op de best mogelijke manier: op een reuzegroot IMAX-scherm in Kinepolis Brussel en Antwerpen. Dat werd bekendgemaakt via sociale media.

‘Dune’ vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen, maar daar is niets wat het lijkt.

Nog tot en met 7 februari kan je 'Dune' (her)ontdekken in de gigantische IMAX-zalen in Kinepolis Brussel en Antwerpen. Meer info kan je hier vinden.

Ontdek meer