Geflopt Fyre Festival krijgt tweede editie

Karen Luiken-24 augustus 2023 om 06:13- Foto:

Wendy Wei via Pexels

Het in 2017 geflopte Fyre Festival krijgt een tweede editie. Billy McFarland, die een tijd in de gevangenis heeft gezeten voor misdaden die in verband stonden met zijn betrokkenheid bij het evenement, heeft op Instagram aangekondigd dat kaartjes voor het evenement nu te koop zijn.

Laten we even terugspoelen naar 2017. Het Fyre Festival kwam zwaar in opspraak nadat influencers het festival promootten als een luxueus weekend in een paradijs, waarbij bezoekers beroemdheden zouden ontmoeten, eersteklas eten zouden krijgen en optredens zouden zien van grote artiesten. Maar na het uitgeven van duizenden dollars aan een kaartje werden de aanwezigen op het festivalterrein geconfronteerd met grote teleurstellingen. Het eten was slecht, muzikanten die zouden optreden trokken zich terug en de organisatie was alles behalve goed.

Een jaar later werd organisator Billie McFarland veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar blijkbaar weerhoudt dat hem er niet van om nu een nieuwe poging te wagen. Eind volgend jaar komt er volgens hem een nieuwe editie van Fyre Festival. Wanneer dat precies gaat gebeuren en met welke headliners, is nog niet bekend.

13 nieuwe namen voor Pukkelpop bekend!

Simon Smetryns-29 februari 2024 om 10:52- Foto:

©Pukkelpop

Pukkelpop maakte zonet weer 13 nieuwe namen bekend voor hun festival van 15 tot 18 augustus op de weide van Kiewit (Hasselt).

Solomun, Folamour, Barry Can't Swim, BAD NERVES, Blondshell, Fat Dog, Hudson Mohawke B2B Nikki Nair, Motionless In White, Nation of Language, Patrick Mason, Sylvie Kreusch, YĪN YĪN en Yussef Dayes werden aan de line-up toegevoegd.

Fred Again, Stormzy, Charlotte de Witte, Sam Smith, Goldband, Queens of the Stone Age, The Offspring, Jorja Smith, Skrillex, The Smile, Inhaler, Fontaines D.C., J Hus, Sugababes en nog véél meer namen werden eerder al bekend gemaakt.

De ticketverkoop van Pukkelpop start nu zaterdag (2 maart '24) om 11u. Meer info op Pukkelpop.be.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Ontdek meer