Geflopt Fyre Festival krijgt tweede editie

Karen Luiken-24 augustus 2023 om 06:13- Foto:

Wendy Wei via Pexels

Het in 2017 geflopte Fyre Festival krijgt een tweede editie. Billy McFarland, die een tijd in de gevangenis heeft gezeten voor misdaden die in verband stonden met zijn betrokkenheid bij het evenement, heeft op Instagram aangekondigd dat kaartjes voor het evenement nu te koop zijn.

Laten we even terugspoelen naar 2017. Het Fyre Festival kwam zwaar in opspraak nadat influencers het festival promootten als een luxueus weekend in een paradijs, waarbij bezoekers beroemdheden zouden ontmoeten, eersteklas eten zouden krijgen en optredens zouden zien van grote artiesten. Maar na het uitgeven van duizenden dollars aan een kaartje werden de aanwezigen op het festivalterrein geconfronteerd met grote teleurstellingen. Het eten was slecht, muzikanten die zouden optreden trokken zich terug en de organisatie was alles behalve goed.

Een jaar later werd organisator Billie McFarland veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar blijkbaar weerhoudt dat hem er niet van om nu een nieuwe poging te wagen. Eind volgend jaar komt er volgens hem een nieuwe editie van Fyre Festival. Wanneer dat precies gaat gebeuren en met welke headliners, is nog niet bekend.

Student Kick Off onthult line-up!

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 16:30- Foto:

Louis Imschoot

Op 27 september 2023, tijdens de eerste woensdag van het academiejaar, wordt de 17e editie van de Student Kick-Off gehouden op het Sint-Pietersplein. Dit ééndaagse welkomstfestival, georganiseerd door en voor studenten van Gent, staat bekend als het grootste studentenevenement van België.

De eerste headliner wordt niemand minder dan Pommelien Thijs. Haar hits 'Erop Of Eronder' en 'Ongewoon' zullen zeker luidkeels worden meegezongen. De tweede headline-act is Omdat Het Kan & Average Rob. Dit populaire duo heeft deze zomer het publiek gek gemaakt op o.a. Tomorrowland en Pukkelpop.

Naast deze headliners kunnen de Gentse studenten ook genieten van andere DJ's en artiesten, waaronder Paul Sinha, Michael Amani, Chibi Ichigo, Yung Mavu, Laura Omloop, Dave & Danny, Unregular en de twee winnaars van de Student Rock Rally: Webstek en Ventus.

Net zoals vorig jaar zal ook TAGMAG x Peterman erbij zijn, maar meer nieuws daarover volgt later.

Het belooft een fantastische start van het academiejaar te worden!

KAMPING KITSCH CLUB!

Simon Smetryns-24 augustus 2023 om 14:56

Hét gekste en geilste verkleedfeestje van het jaar is nog steeds Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Ook dit jaar waren we erbij. Geniet mee!

Ontdek meer