Geflopt Fyre Festival krijgt tweede editie

Karen Luiken-24 augustus 2023 om 06:13- Foto:

Wendy Wei via Pexels

Het in 2017 geflopte Fyre Festival krijgt een tweede editie. Billy McFarland, die een tijd in de gevangenis heeft gezeten voor misdaden die in verband stonden met zijn betrokkenheid bij het evenement, heeft op Instagram aangekondigd dat kaartjes voor het evenement nu te koop zijn.

Laten we even terugspoelen naar 2017. Het Fyre Festival kwam zwaar in opspraak nadat influencers het festival promootten als een luxueus weekend in een paradijs, waarbij bezoekers beroemdheden zouden ontmoeten, eersteklas eten zouden krijgen en optredens zouden zien van grote artiesten. Maar na het uitgeven van duizenden dollars aan een kaartje werden de aanwezigen op het festivalterrein geconfronteerd met grote teleurstellingen. Het eten was slecht, muzikanten die zouden optreden trokken zich terug en de organisatie was alles behalve goed.

Een jaar later werd organisator Billie McFarland veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar blijkbaar weerhoudt dat hem er niet van om nu een nieuwe poging te wagen. Eind volgend jaar komt er volgens hem een nieuwe editie van Fyre Festival. Wanneer dat precies gaat gebeuren en met welke headliners, is nog niet bekend.

Pommelien Thijs headliner Student Kick-Off

Karen Luiken-24 augustus 2024 om 11:44

Student Kick-Off belooft nóg leuker te worden. De organisatie heeft Pommelien Thijs weten te strikken als headliner van het evenement. Ook Bart Peeters treedt op.

De achttiende editie van Student Kick-Off vindt op zaterdag 25 september plaats op het Sint-Pietersplein en Sint-Amandplein in Gent. Voorgaande jaren kwamen er zo’n 30.000 studenten op af en dit jaar zal dat niet anders zijn.

Naast Pommelien Thijs en Bart Peeters treden ook onder anderen de Bromeo’s, Kids with Buns, Biezebaaze, Wies, Manuals, C-Track, Beau4, Zayna Esuo & D-urbanites op.

Het festival bestaat uit twee stages, waarvan één op het Sint-Pietersplein en één op het Sint-Amandplein. De tweede stage wordt gehost door TAGMAG. De line-up daarvan volgt op een later moment. We’ll keep you posted!

Wat begrijp je niet aan mannen/vrouwen?

Simon Smetryns-21 augustus 2024 om 14:44

Martijn trok naar Pukkelpop met de vraag: Wat begrijp je niet aan mannen/vrouwen?

Ontdek meer