Pommelien Thijs grote winnares van Zomerhit

Karen Luiken-20 augustus 2023 om 07:43

Het hoge woord is eruit. Pommelien Thijs is de grote winnaar van de Zomerhit 2023. De sleepte de prijs in de wacht met haar nummer ‘Erop of Eronder’.

Aan het begin van deze zomer begonnen twintig genomineerden aan het Zomerhit-avontuur. Daar belandden er uiteindelijk tien van in de finale, waar Pommelien Thijs er één van was. Ze nam het op tegen Aaron Blommaert, Bart Kaëll, Berre, Camille, Gustaph, Maksim, Metejoor, Niels Destadsbader & Kenny B en The Starlings & Ozark Henry.

Gisteren, toen de finale plaats vond, werd het duidelijk dat Pommelien de grote favoriet is. “Ongelooflijk merci allemaal. Het is waanzin, ik vergeet soms hoe ongelooflijke lieve fans ik heb”, zei Pommelien na de winst. “Dank u voor jullie enthousiasme. Ik ben enorm dankbaar.”

Nederland maakt liedje songfestival bekend

Karen Luiken-29 februari 2024 om 16:30

Een dikke week nadat Mustii het nummer bekendmaakte waarmee hij België op het Eurovisiesongestival vertegenwoordigt, is het nu de beurt aan Nederland. Bij onze noorderburen is het Joost Kleine die in mei het podium in de Zweedse stad Malmö zal betreden en dat doet hij met het liedje ‘Europapa’.

Joost Klein noemt ‘Europapa’ een nummer met een typisch Nederlands geluid, waarvoor hij samenwerkte met dj Paul Elstak en rapper Donnie. Het nummer is een ode aan de overleden vader van de artiest. “Die leerde mij dat grenzen zijn bedacht door mensen en dat je de wereld dus zelf ook kunt bedenken.”

Het songfestival begint op dinsdag 7 mei met de eerste halve finale. Joost Klein treedt net als Mustii op tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei. Op zaterdag 11 mei vindt de finale plaats.

Spel leidt tot vurige discussie in 'Big Brother'

Karen Luiken-29 februari 2024 om 16:20

Wat begint als een onschuldig spel, ontaardt in een vurige discussie tussen de bewoners van ‘Big Brother’. Van lachen tot schreeuwen, de emoties lopen hoog op. En dat komt allemaal door een pannenkoek... “Je moet je fouten inzien", klinkt het in onderstaande sneak preview.

Ontdek meer