Het kan nog: scoor snel je tickets voor Highlight Festival

Karen Luiken-24 augustus 2023 om 08:02

Nog een week en dan barst Highlight Festival los. Vanwege het vijfjarige bestaan van het evenement kun je dit jaar niet één, maar twee dagen feesten. Nog geen kaartje? We geven je een paar goede redenen waarom je die nog zou moeten kopen.

Vrijdag
Het festival vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Vrijdag worden de bezoekers getrakteerd op Highlight LIVE, een uniek avontuur waarbij Belgische topartiesten samen met hun band zullen zorgen voor heerlijke muziek. Over twee stages verspreiden zich vier verschillende bands en tal van getalenteerde DJ’s. Je kunt genieten van muziek van Niels Destadsbader, Mama’s Jasje, Gene Thomas en Michael Shack. Zin om samen met TAGMAG te feesten? Bezoek dan zeker onze stage!

Zaterdag
Een dag later gaat de tweede dag met vijf verschillende stages van start. Je kunt met de voetjes van de vloer bij 5NAPBACK, Jebroer en Neon op de Mainstage. Zin om te knallen? Sta dan aan het hek bij Dave Clark, Black Lotus of Pfeffer bij de Garden of Techno. Zoek je vrienden linksvoor op bij de Babafest Stage, bouw een feestje bij de Clarebout Feesthut of schud met je billen bij de Papi Chulo-stage. Het kan allemaal.

Praktische info
Het festival vindt plaats in Ieper en is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Als je kiest voor het openbaar vervoer, kun je vanuit het station de buslijn 84 nemen naar het festivalterrein. Kom je met de auto? Volg dan exit 5 Ieper Noord als je vanaf de 19 Kortrijk/Gent/Antwerpen komt. De deuren van het terrein zijn vrijdag van 17.00 tot 00.30 uur geopend en zaterdag van 12.00 tot 00.30 uur.

Het kan nog
Heb jij nog geen kaartjes gescoord voor dit festival? Het kan nog. Via deze link kun je drie soorten tickets kopen: alleen vrijdag, alleen zaterdag of een combiticket.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Ontdek meer