Deze tien artiesten mag je niet missen bij Kamping Kitsch Club

Karen Luiken-17 augustus 2023 om 07:27

Trek je verkleedkleren uit de kast en maak je op voor een weekend vol feest. Aanstaande zaterdag is het tijd voor een nieuwe editie van Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Meer dan honderd artiesten verspreiden zich over vier stages en tien verschillende podia. De line-up is inmiddels bekend en om alvast een beetje in de stemming te komen, deelt de organisatie van het festival nu tien artiesten die je niet mag missen.

DJ PHILEMON - om 15.00 uur bij Terror Tente
Philemon van Welt (67) uit Breda koos op haar oude dag nog voor een nieuwe carrière, namelijk die van hardcore dj. Of zoals ze die keuze zelf toelicht: “Lekker rammen en gaan met die banaan.”

NONKEL JEF - om 15.00 uur bij In Bed Met Hot Marijke
Iese doase! Sinds de heruitzendingen deze zomer is Nonkel Jef nog populairder geworden, ook al is het feuilleton ondertussen al meer dan 20 jaar oud. Dat moet gevierd. Letterlijk. Een dag voor zijn optreden mag acteur Ivo Pauwels namelijk nog 85 kaarsjes uitblazen. Al vloekend! Godvernondemiljaardedju!

MARK COUCKE - om 15.40 uur bij Mijn Stage
Mark Coucke is het levende bewijs dat echt iedereen welkom is op Kamping Kitsch Club. De brave man is rijker dan alle bezoekers samen. Uiteraard mogen we zijn (enige) single 'Het is weer Couckenbak' verwachten. En als we hem een gouden tip mogen geven, vraag aan mevrouw Coucke dat ze voor een keertje geen paars hemd of polo klaarlegt.

BIG KLIT - om 19.15 bij TAGMAG
Big Klit, de Amerikaanse rapster die we kennen van haar hit Liar uit 2019, komt ook langs. KCC goes America. Voor wie de tekst nog wat moet inoefenen: lyin' on your dick, lyin' on your dick.

FRANK VERSTAETEN - om 22.00 bij Mijn Stage
Dankzij de film van de gelijknamige megadiscotheek Zillion weten ook de generaties Y en Z wie Frank Verstraeten is. Naast een voormalige uitbater van een polyvalente zaal met dansgelegenheid in Antwerpen is de kleine van Meise ook een voortreffelijke dj. Hij zal de Mijn Stage (letterlijk) in vuur en vlam steken, geflankeerd door ancien dj Dave Lambert.

CUMBACK HOT MARIJKE - om 13.00 bij In Bed Met Hot Marijke
Hot Marijke maakt een heuse cumback. In haar geval, ze is niet voor niets de bekendste sekswerker van ons land, mag je dat letterlijk nemen.

MEL & DEN - om 14.00 bij Mijn Stage
Mel en Den zijn Melanie en Dennie, twee Nederlandse schlagerzangers die veelzeggende hits zoals 'Dwergenlied' en 'Het Leven Is Geen ponykamp' op hun naam schrijven. Ook de meest recente schijf 'Wie Is Je Wortel Waard' zal worden losgelaten op de bezoekers. Het olijke duo neemt ook een extra vriend mee, wait and see.

GLENN VERBAUWHEDE - om 12.00 uur bij Mijn Stage
De ex-keeper van Club Brugge is de opener van het hoofdpodium. Wat hij exact in petto zal hebben voor ons weet niemand.

CHIPPENDALES - om 18.10 uur bij Mijn Stage
Het ideale tegengewicht voor het aanwezige vrouwelijke bloot. We zijn dan ook anti anti woke.

FREDDY RICH - om 13.40 bij Mijn Stage
Freddy Rich was de beste van veertien finalisten in een zoektocht van Kamping Kitsch Club naar nieuw talent. Nu ja, nieuw. Freddy De Rijcke uit Oosteeklo is de vijftig voorbij, maar treedt pas sinds augustus 2022 op als artiest. Van zero naar hero.

Benieuwd naar de complete line-up? Of moet je nog kaartjes kopen? Klik dan hier!

13 nieuwe namen voor Pukkelpop bekend!

Simon Smetryns-29 februari 2024 om 10:52- Foto:

©Pukkelpop

Pukkelpop maakte zonet weer 13 nieuwe namen bekend voor hun festival van 15 tot 18 augustus op de weide van Kiewit (Hasselt).

Solomun, Folamour, Barry Can't Swim, BAD NERVES, Blondshell, Fat Dog, Hudson Mohawke B2B Nikki Nair, Motionless In White, Nation of Language, Patrick Mason, Sylvie Kreusch, YĪN YĪN en Yussef Dayes werden aan de line-up toegevoegd.

Fred Again, Stormzy, Charlotte de Witte, Sam Smith, Goldband, Queens of the Stone Age, The Offspring, Jorja Smith, Skrillex, The Smile, Inhaler, Fontaines D.C., J Hus, Sugababes en nog véél meer namen werden eerder al bekend gemaakt.

De ticketverkoop van Pukkelpop start nu zaterdag (2 maart '24) om 11u. Meer info op Pukkelpop.be.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Ontdek meer