Assassin's Creed Mirage krijgt vervroegde release

Nico De Greef-16 augustus 2023 om 10:15

Goed nieuws voor Assassin's Creed-fans: Ubisoft heeft aangekondigd dat het volgende deel in de reeks vroeger dan verwacht uit zal komen.

Origineel had Ubisoft aangekondigd dat Assassin's Creed Mirage, het nieuwste deel in de langlopende reeks, vanaf 12 oktober in de winkelrekken zou liggen, maar dat is nu niet langer het geval. De game-uitgever heeft nu namelijk aangekondigd dat het spel een hele week vroeger uitkomt. De nieuwe release staat dan ook gepland voor 5 oktober.

Als reden geeft Ubisoft simpelweg aan dat de ontwikkeling van het spel eerder dan verwacht is afgerond, met als gevolg dat spelers de game ook sneller in handen kunnen krijgen.

Assassin's Creed Mirage speelt zich af in het Bagdad van de negende eeuw en plaatst spelers in de schoenen van Basim Ishaq, een sluwe straatdief die zich moet ontwikkelen tot een Master Assassin.

De game verschijnt vanaf 5 oktober voor zowel de PlayStation 4 als PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC en gamestreamingdienst Amazon Luna.

Nieuwe 'Mario Party' verschijnt in oktober

Karen Luiken-19 juni 2024 om 07:24

Gameliefhebbers, opgelet. In oktober komt er na lang wachten eindelijk weer een nieuw ‘Mario Party’-spel uit. De game heet ‘Super Mario Party Jamboree’ en bevat allerlei nieuwe minigames en maps.

Het spel bestaat uit meer dan 110 minigames en 7 game boards, waarvan 5 nieuwe en 2 oude. Je moet hier denken aan de thema’s Mega Wiggler’s Tree Party, King Bowser’s Keep, Roll ‘em Raceway, Goomba Lagoon, Rainbow Gallery, Mario’s Rainbow Castle en Western Land.

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan het spel: met je vrienden of online in royale-mode met maximaal twintig spelers.

‘Super Mario Party Jamboree’ is de opvolger van ‘Mario Party Superstars’ uit 2021. Het spel is vanaf 17 oktober beschikbaar.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ontdek meer